Suomen digitaalinen tulevaisuus rakennetaan Slushissa – Finland Defining the Future

Tekoälyllä tehostettu terveydenhoito ja autonominen merenkulku ovat Suomen seuraavia vientituotteita ja ne ovat vasta alkua digitaaliselle menestystarinallemme. Jos et usko, tule tutustumaan Tekesin, IBM:n, Rolls-Roycen ja usean suomalaisen yrityksen yhteiseen Finland Defining the Future -ständiin Slushissa. Hanki samalla tatuointi.

"Tekesillä on päivänselvä tavoite. Suomi on ja pysyy myös jatkossa parhaana paikkana maailmassa digitaalisuuteen perustuvan liiketoiminnan kehittämiselle. Parhailla toimijoilla on jo merkittävästi tuotekehitystä täällä ja kansainväliset investoinnit ovat lähivuosina kasvussa. Suomella on kaikki digitaalisen kasvun avaimet käsissään. Esimerkiksi IBM ja Rolls-Royce ovat ikonisia yrityksiä, joille kumppaneiksi kelpaavat vain parhaat. Molemmat ovat jo valinneet Suomen tuotekehitystä varten. Tekes rakentaa yhteistyössä muun muassa IBM:n ja Rolls-Roycen sekä suomalaisten yritysten kanssa Suomen digitaalisuuteen perustuvaa tulevaisuutta. Finland Defining the Future -osastollamme on mukana monia suomalaisyrityksiä, joten näet esimerkkejä jo käynnissä olevasta ekosysteemiyhteistyöstä. Olet tervetullut juttelemaan yritysten kanssa sekä Tekesin rahoituksesta ja palveluista", sanoo Tekesin digijohtaja Pekka Sivonen.

Tekoäly tulee osaksi elämäämme

"IBM teki syyskuussa päätöksen kahden osaamiskeskuksen perustamisesta Suomeen. Watson Health Center of Excellence ja ensimmäinen kansallinen kuvantamisen osaamiskeskus Yhdysvaltojen ulkopuolella todistavat, että Suomessa on maailman parasta terveydenhoidon ja terveysteknologian osaamista. Tekoäly huolehtii rutiinitöistä ja antaa hoitajille enemmän aikaa potilaille ja lääkäreille tukea kliiniseen päätöksentekoon. IBM rakentaa Tekesin kanssa Suomeen terveydenhoidon ja terveysteknologian ekosysteemiä, joka houkuttaa tänne lisää maailman parhaita asiantuntijoita ja pääomasijoituksia", kertoo Suomen IBM:n varatoimitusjohtaja Mirva Antila.

Rahtilaivoista roboteiksi

"Rolls-Royce kehittää Suomessa maailman ensimmäisiä miehittämättömiä merenkulun tuotteita, palveluja ja ekosysteemiä. Autonominen merenkulku on asia, jonka toteutuminen näyttää koko ajan todennäköisemmältä. Kun Suomessa on alan paras osaaminen, suuret rahtijätit ajattelevat ensimmäisenä meitä investointeja miettiessään. Tässä on kyse todellisesta yhteistyöstä. Tekes rahoittaa autonomisen meriliikenteen ekosysteemin rakentamista Arktiset meret -ohjelmassa. Mukana ovat myös DIMECC Oy sekä useat huipputason meriteollisuus- ja ICT-yritykset. Lisäksi liikenne-ja viestintäministeriö tukee miehittämättömien alusten testausta Suomessa", sanoo Rolls-Royce Marinen johtaja Sauli Eloranta.

Finland Defining the Future -ständillä Suomen tulevaisuutta rakentavat myös Brainshake, Noona Healthcare, Fimmic, David Health Solutions ja Firstbeat.

Slushissa nähdään! Finland Defining the Future -ständin löydät läheltä Green Stagea (ks. kartasta alla).

Twitter: #finlanddefines

Kuva: Steerpath/Slush

Kaj Nordgren