Sähkötalo-Asennus digitalisoi liiketoiminnan Digiboosti-rahoituksella

Sähkötalo-Asennus kuuluu sähköurakointiyrityksistä innovatiivisimpiin ja ympäristöystävällisimpiin. Tekesin Digiboosti-rahoituksella palkatun digiosaajan avulla on tarkoitus sähköistää liiketoimintakin perin pohjin.

Sähkötalon parkkipaikalla Järvenpäässä voi ladata sähköauton ilmaiseksi ympäri vuorokauden. Siihen käytettävä energia tulee omasta aurinkovoimalasta. Aurinkosähköjärjestelmien suunnittelu on yksi yrityksen uusimmista aluevaltauksista. Sähkö-, dataverkko- ja antenniasennusten lisäksi Sähkötalo-Asennus tarjoaa sähkö- sekä 2D/3D-valaistussuunnittelua. Tuoteportfolioon kuuluvat myös ilmalämpöpumput sekä viilennyslaitteet käyttövalmiiksi asennettuna. Sähkötalolla on lisäksi LED-tuotteiden maahantuontia omalla brändillä.

Vuonna 1969 perustettu perheyritys on pärjännyt vuosikymmenet rautaisella kokemuksella ja ketterällä muuntautumiskyvyllään.

"Koska olen yrittäjä jo kolmannessa polvessa, niin tiedän, miten asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet. Olen varma, että paras palvelu syntyy riittävästä kokemuksesta, laaja-alaisesta ja ennakkoluulottomasta näkemyksestä sekä oikeanlaisesta, osaavasta henkilökunnasta", kertoo toimitusjohtaja Tuomas Raejärvi.

Digiharppaus toimintatapoihin Digiboosti-rahoituksella

Yrityksen tarve toimintojen digitalisoimiseen oli konkreettinen. Digiboostista yritys kuuli Team Finland -tapahtumassa Tallinnassa viime vuoden lopussa. Yritys tarvitsi ammattitaitoisen henkilön kohentamaan tietojärjestelmiä ja vastaamaan niiden ylläpidosta. Digiboosti-rahoituksella yritys saikin palkattua pätevän digiosaajan, jolla on laaja-alainen näkemys tarvittavista toimenpiteistä ja koko liiketoiminnan kehittämisestä.

Siirtyminen digiaikaan oli haaste yritykselle, joka on toiminut perinteisellä tavalla kotimarkkinoilla. Myymälän ja nettikaupan tuotteiden lisäksi yrityksellä on laaja tilaustuote- ja palveluvalikoima. Harppaus oli tehtävä toimintatapapuolella.

Tulevaisuudessa Sähkötalo-Asennus haluaa olla edelläkävijä uusiutuvan energian sekä LED-valaistuksen ratkaisumyynnissä. Hyvin skaalautuvan, digiaikaan päivitetyn liiketoiminnan avulla kasvua haetaan ensin Pohjoismaista ja sen jälkeen vähintäänkin Euroopasta. Tuotemyynnin osalta mahdollisuudet ovat rajattomat.

Sähkötalo-Asennus työllistää yli 30 henkilöä, joista yli 20 on sähkö- ja järjestelmäasentajia. Asennus- ja suunnittelupalveluiden lisäksi yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat tarvikkeet, joita myydään nettikaupan välityksellä kaikkialle Suomeen sekä ulkomaille. Yrityksen asiakkaita ovat mm. teollisuus, julkinen sektori, isännöinti- ja huoltoyhtiöt, taloyhtiöt sekä yksityiset kotitaloudet.

Teksti: Tuija Kalliojärvi
Kuva: Sähkötalo-Asennus

Kaj Nordgren