OP Ryhmä ensimmäisenä Euroopan investointirahaston takausohjelman välittäjäksi

OP Ryhmä ryhtyy ensimmäisenä suomalaispankkina Euroopan investointirahaston takausohjelman välittäjäksi. Tämä avaa uuden rahoitusmahdollisuuden innovatiivisten pk-yritysten kasvulle ja investoinneille.

Takausohjelmassa hyödynnetään Euroopan strategisen investointien rahastoa eli ESIRiä. OP Ryhmän tekemä sopimus kattaa yhteensä 150 miljoonan euron yrityslainat, joita pankki voi myöntää alle 500 henkeä työllistäville innovatiivisille pk- ja mid cap -yrityksille.

"Olemme Tekesissä erittäin iloisia siitä, että nyt Suomessa saadaan kunnolla tuulta siipien alle Euroopan investointirahaston tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämisessä. Tämä avaa asiakkaillemme erinomaiset mahdollisuudet viedä Tekesin tutkimus- ja kehitysrahoituksella syntyneitä tuloksia eteenpäin konkreettisiksi investoinneiksi ja niiden kautta liiketoiminnan kasvuksi. ESIR on hyvä kasvun jatkoloikka Tekesin rahoituksen jälkeen", johtaja Mika Lautanala Tekesistä sanoo.

ESIR-rahoituksen avulla yritykset voivat nyt saada edullista rahoitusta kehitykseen ja kasvuun.

OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen korosti sopimusta solmittaessa pienten ja keskisuurten yritysten keskeistä roolia Suomen talouden saamisessa kasvu-uralle. Talouskasvu ei käynnisty ennen kuin yritysten investoinnit saadaan liikkeelle.

Lisätietoja Tekesissä

Mika Lautanala
puh. 050 5577 838
mika.lautanala (at) tekes.fi

Anne Palkamo