Nuortenkirjailija Salla Simukka tekee läpimurtoa Yhdysvalloissa

Zero Gravity Management tuottaa yhteistyössä Elina Ahlback Agencyn kanssa Simukan kansainvälisen menestyksen saavuttaneesta Lumikki-trilogiasta täyspitkän elokuvan, ja Random House uudelleenlanseeraa kirjasarjan Yhdysvalloissa alkaen vuonna 2017.

Salla Simukan kansainvälisesti menestynyt Lumikki-trilogia, joka on julkaistu 50 maassa, valloittaa seuraavaksi elokuvamaailman.

"Salla Simukka on seuraava Pohjoismainen tähtikirjailija, jota on jo verrattu Jo Nesbon ja Stieg Larssonin kaltaisiin kirjailijoihin", kertoo tuottaja Gudrun Giddings, Elina Ahlbäck Literary Agencyn yhteistyökumppani ja edustaja Los Angelesissa ja jatkaa kertomalla kuinka innoissaan ja onnekas hän on päästessäään työskentelemään tämän franchise-elokuvan kanssa. "Kirjasarjan päähenkilö on vahva, älykäs ja rohkea nuori nainen ja positiivinen roolimalli, joka tulee inspiroimaan uutta sukupolvea lukijoita ja elokuvayleisöä", Giddings sanoo.

Elokuvahankkeen kehitysvaiheen rahoitukseen on osallistunut IPR.VC, ja Tekes on mahdollistanut kasvurahoituksellaan agentuurin toiminnan käynnistämistä elokuvamarkkinalla. "Agentuurimme tavoite luoda ja tuottaa suomalaisten kirjailijoiden teoksista maailmanlaajuisia ilmiöitä ja pysyviä brändejä, on ottanut merkittävän askeleen kun olemme onnistuneet solmimaan sopimuksen Hollywoodissa Salla Simukan Lumikki-trilogian elokuvatuotannosta, kertoo Elina Ahlbäck Salla Simukan agentuurista.

Läpimurtoa Yhdysvalloissa tukee uuden amerikkalaisen kustantajan löytyminen Salla Simukan teoksille: Random House Children's Books -kustantaja, yksi maailman suurimmista kustantajista, julkaisee trilogian As Red as Blood, As White as Snow ja As Black as Ebonyn uusina painoksina tammikuusta 2017 alkaen. Sarjan ensimmäinen osa Punainen kuin veri julkaistaan Yhdysvalloissa tammikuussa 2017, toinen osa Valkea kuin lumi syksyllä 2017 ja kolmas osa Musta kuin eebenpuu kesällä 2018.Agentuuri on neuvotellut Simukan sopimuksen.

"Salla Simukan Lumikki-trilogia on täysin mukaansavempaava, ja olin välittömästi vaikuttunut Simukan yksilöllisestä äänestä, terävästä näkökulmasta ja tunnelmallisesta kirjoitustyylistä," kertoo Phoebe Yeh, Random Housen Crown Books for Young Readers imprintin kustantaja. "Olemme erittäin innoissamme, että olemme Sallan uusi kustantaja Yhdysvalloissa, ja että voimme kasvattaa hänen kirjasarjansa saatavuutta yhä laajemmalle."

Lisätietoja

Kirjallisuusagentti Elina Ahlback
elina.ahlback(at)ahlbackagency.com
puh. 0400 548 402

Agentti Silja Niemi
silja.niemi(at)ahlbackagency.com

Eero Lukin