Näissä yrityksissä on parhaimmat kasvun mahdollisuudet – 80 Kasvu Open -finalistia julki

Ympäri Suomen ja eri toimialoilla toimivien kasvuhaluisten yritysten parhaimmisto on valittu. 80 yrityksen joukosta noin puolet on startupeja ja puolet pidempään toimineita yrityksiä. Aikaisempiin vuosiin verrattuna joukossa on paljon yrityksiä, jotka osaavat hyödyntää Kasvu Openissa saamaansa sparrausta entistä paremmin ja ovat lisäksi ottaneet konkreettisia kasvun askeleita nopealla aikataululla.

Katso lista yrityksistä paikkakunnittain tästä.

Yritykset ovat saaneet pk-yritysten kasvuohjelma Kasvu Openissa sparrausta eri alojen asiantuntijoilta kasvusuunnitelmilleen maksutta. Niille oli toimintakauden 2016 aikana tarjolla 24 alueellista tai toimialakohtaista kasvuohjelmaa eli Kasvupolkua (esim. Pääkaupunkiseutu, Lappi, digiala, hyvinvointiala, biotalous...). Pääsykriteerinä oli kasvun nälkä ja uskottava kasvusuunnitelma.

Finalistien joukko muodostuu Kasvupolkujen voittajista ja kunniamaininnan saajista, lisäksi valtakunnallinen tuomaristo nosti sparraukseen osallistuneista yrityksistä vielä 30 lupaavinta mukaan.

Finalistit pitchaavat kasvusuunnitelmiaan 26.-27.10. Jyväskylässä toimintakauden päättävässä verkostotapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa. Tällöin valitaan finalistien joukosta myös voittajat eli Suomen kasvunnälkäisimmät yritykset startup- ja start again -sarjoissa.  

Kasvu Openin valtakunnallisina kumppaneina ovat Nordea, Sonera ja Finnvera. Tekes on Kasvu Openin yhteistyökumppani ja tekesläiset ovat osallistuneet 110 yrityksen sparraukseen. Kasvun Osaajat -ohjelman kumppanina toimii Sitra.

Eero Lukin