Myötätunnon mullistava voima -hanke Yle Areenassa

Perjantaina 29.1. Ylen Tiedeykkösessä käsiteltiin Tekesin rahoittamaa Myötätunnon mullistava voima -tutkimushanketta. Ohjelma on nyt kuultavissa myös Yle Areenan kautta.

Alustavia tutkimustuloksia hankkeesta käy läpi tutkija Miia Paakkanen, myös Tekesin Liideri-ohjelman päällikkö Nuppu Rouhiainen on ohjelmassa haastateltavana.

"Tekes lähti mukaan tutkimushankkeen rahoitukseen koska aiheena myötätunnon yhdistäminen bisneksen kehittämiseen on uusi. Siitä ei vielä paljon tutkimusta eikä käytännön esimerkkejä työpaikoilta", kertoo Nuppu.

"Myötätunto ilmenee elinkeinoelämässä monella tavalla: asiakaskokemuksen ymmärrys sekä yhteiset arvot ja merkitykset työyhteisössä edistävät yhteisten tavoitteiden saavuttamista. Hankkeesta saamme lisää tietoa miten myötätunnon kokemuksilla ja sen paremmalla ymmärtämisellä vaikututetaan liiketoiminnan uudistamiseen ja kilpailuetuun yrityksissä. Tutkimuksen vahva kansainvälisyys näkyy myös tulosodotuksissa. Uskomme tätä kautta suomalaisten tutkijoiden saavan hyvää näkyvyyttä kansainvälisessä tutkimuskeskustelussa."

Yle Tiedeykkönen: Myötätunto työelämässä

Eero Lukin