Moniaistinen The Box -hanke vie eläinpuistokokemuksen uudelle tasolle

Haaga-Helian, Tekesin sekä hotelli-, ravintola-, matkailu- ja elämysalan (HRMI-ala) The Box -yhteishanke on herättänyt laajaa kiinnostusta. Lukuisat tutustumis- ja yhteistyöpyynnöt ovat jo poikineet kaksi toteutusta kesäkaudelle 2016: The Box on koettavissa Ähtäri Zoossa 30.6. alkaen ja loppukesästä WTF Balticsin järjestämässä Sauce 2016 -tapahtumassa Tallinnassa.

Ähtäri Zoon omaan Hotelli Mesikämmeneen aukeaa 30.6. ensimmäinen versio The Zoo Box -testiympäristöstä. Rakennetussa miljöössä kokeillaan lisätyn todellisuuden sekä virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia kokemuksen rikastamisessa.

Moniaistisessa Virtual Ähtäri Zoossa voi kesän aikana tutustua uhanalaisiin villieläimiin, esimerkiksi jättiläispandaan ja lumileopardiin, niiden luonnollisessa elinympäristössä ja saada näin tietoa eläinlajien suojeluohjelmista. Virtuaalista Zoo-kokemusta voi syventää jatkamalla aitoon luontoon eläinpuistokierrokselle ja nähdä yli 60 eläinlajin elämää laajoissa kotitarhoissa metsän keskellä. Ähtäri Zoossa asuu yli 300 yksilöä, Aasian Himalajan vuoristosta mm. lumileopardi, pikkupanda ja takini sekä pohjoisen havumetsävyöhykkeen lajeja, kuten karhu, saukko, ahma ja ilves.

The Box -hanke herättää kiinnostaa myös ulkomailla. Syyskuun 17.–20. päivä toteutetaan Tallinnan Telliskiven alueella The Sauce Box. Osana WTF Balticsin järjestämässä Sauce 2016 -tapahtumassa The Box -konseptia hyödynnetään mm. huippukokkien Master Class -luennoilla sekä moniaistisella Sense-illallisella. Illallisella yhdistetään liikkuvaa kuvaa, moniulotteisia tietokonegrafiikoita, ääniä, tuoksuja sekä huippukokkien valmistamaa ruokaa. Toteutukseen osallistuu audiovisuaalisen suunnittelun huippuammattilaisia Iso-Britanniasta, Virosta ja Suomesta. Tapahtuman musiikista vastaavat DJ Orkidea ja Oled Peled, molemmat elektronisen musiikin ja dj-kulttuurin monitoimimiehiä.

Tekes rahoittaa hanketta.

Lisätiedot

The Box -hankkeen projektipäällikkö Pasi Tuominen
p. 040 488 7536
pasi.tuominen(at)haaga-helia.fi

Eero Lukin