Metallisorvaamo M. Hakala digiloikkaa kansainvälisille markkinoille Digiboosti-rahoituksen avulla

Kouvolalainen kirkkaan teräksen alihankintakonepaja Metallisorvaamo M. Hakala vastaa globaaliin kilpailuun digitaalisuuden keinoin. Tekesin Digiboosti-rahoituksella palkattiin digiosaaja tuotantoa ja toimitusaikoja tehostamaan.

Metallisorvaamo M. Hakalan toiminta perustuu pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin ja asiakkaiden tarpeiden tunnistamiseen. Asiakkaan kanssa sovitaan joko tarveperusteinen tilaus tai sopimustuotteita valmistetaan varastoon. Oman materiaalivaraston ansiosta tuotteita pystytään toimittamaan nopeastikin. Yritystä voidaan pitää suurten kone- ja laitevalmistajien laadun tuottajana.

Metallisorvaamo M. Hakalassa herättiin pohtimaan toiminnan digitalisoimista kiristyvässä markkinatilanteessa. Uusi digitaalinen tuotannonohjausjärjestelmä vähentää tulevaisuudessa käsityön määrää huomattavasti ja tehostaa tuotantoa. Samalla se nopeuttaa toimitusaikoja.

"Pystymme palvelemaan jatkossa asiakkaitamme nopeammin. Tarjouslaskentamme ottaa suuren harppauksen eteenpäin, jolloin asiakkaamme saavat nopeammin kilpailukykyisen tarjouksen", kertoo toimitusjohtaja Sanna Tiitinen. Hän on ottanut yrityksen vetovastuun sukupolvenvaihdoksen myötä vuonna 2010.

Kokenut ammattilainen palkattiin digitalisoimaan tuotanto Digiboosti-rahoituksella

Yritys kuuli Digiboosti-rahoituksesta ensimmäistä kertaa asiakkaan järjestämässä koulutustilaisuudessa. Digiboostin avulla toimintojen digitalisoimiseen päätettiin palkata vuodeksi projektipäällikkö viemään läpi koko ERP-projekti. Tehtävään valitun digiosaajan, Mauri Keskitalon, tausta onkin vakuuttava: kokemusta on erilaisista IT-asiantuntijan, ohjelmoijan ja asiakaspalvelupäällikön tehtävistä aina lähitukeen tehdasympäristössä. Lisäksi hänellä on kokemusta myös kansainvälisten asiakkaiden palvelemisesta ja lähituen tiiminvetäjän tehtävistä.

Kun ERP-projekti saadaan päätökseen, Metallisorvaamo M. Hakala voi rohkein mielin katsoa tulevaisuuteen ja säilyttää paikkansa kirkkaan teräksen koneistamisen edelläkävijänä Suomessa. Digitalisoitumisen myötä yrityksen myyntihenkilöstöllä on aikaa ja työkaluja panostaa kansainväliseen myyntiin.

Metallisorvaamo M. Hakala on vuonna 1974 perustettu perheyritys ja työllistää 32 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat prosessiteollisuuden laitteiden ja koneiden koneistuskomponentit.

Teksti: Tuija Kalliojärvi
Kuva: Metallisorvaamo M. Hakala

Kaj Nordgren