Kymmenen intohimoisinta yritystä valittu

Lauantai-illan huumaa koettiin OP Vallilan tiloissa 16.4. kun 140 juhlavierasta kokoontui jännittämään, mitkä kymmenen yritystä oli valittu Intohimoinen yritys top 10 -listalle. Voittajayritysten tarinoiden kirjo oli mieliinpainuva. Ilon ja liikutuksen kyyneliä nähtiin sekä lavalla että myös yleisön joukossa.

Inspired in Finland on Savonlinnan Oopperajuhlien käynnistämä hanke, joka kokoaa eväitä suomalaisten yritysten menestyksekkäälle tulevaisuudelle. Hankkeessa on mukana kahdeksan rohkeaa huippuyritystä luomassa tilaa uudenlaiselle ajattelulle, ideoille ja kyvyille.  Kampanjassa nostetaan kolmen vuoden ajan luovuuden, intohimon ja taidon lähtökohtia kehittämisessä konkreettisin teoin ja yhteistyöllä yli rajojen.

Vuoden 2016 teema on intohimo. Kahden kuukauden mittaisella ilmiantokampanjalla saatiin kerättyä noin neljäsataa yritystarinaa eri toimialoilta ja eri puolilta Suomea. Tekes oli mukana yhteistyökumppanina mahdollistamassa nuorkauppakamarilaisten tuen yritysten tarinoiden kirjoituksessa.

”Tekesin mukanaolo kampanjassa on antanut hyvää ryhtiä ja näkyy hienosti vielä osalle yrityksiä annettavana liiketoimintasparrauksena”, kehui festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Tekes oli mukana valitsemassa top 10 yrityksen joukkoa. Tekes poimii ilmiannettujen joukosta sata yritystä, joille annetaan kevään aikana liiketoimintasparrausta.

Salaisuuksien verhot avautuivat illan aikana hiljalleen ruokailun ja musiikkiesitysten lomassa Nicke Lignellin juontamassa gaalaillassa. Palkittujen yritystarinoiden lisäksi juontaja haastoi kampanjan taustayrityksiä kertomaan omista intohimon lähteistään.

”Osallistuminen kampanjaan on ollut antoisaa”, kertoi ohjelmapäällikkö Nuppu Rouhiainen Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa -ohjelmasta.

”Emme ole aiemmin juuri tehneet yhteistyötä Nuorkauppakamarin kanssa. Heidän kauttaan löysimme yritystahoja, jotka eivät muuten olisi tulleet tietoisiksi Tekesin tarjoamista mahdollisuuksista.”

Aikawa Fiber Technologies Oy, Varkaudesta, oli tullut paikalle koko johtoryhmän voimin.
”Meillä on luonnollista että johtoryhmässä on mukana myös henkilöstön edustus”, kertoi varatoimitusjohtaja Risto Weckroth.

Eero Lukin