Kehysriihen linjaukset tukevat uutta liiketoimintaa ja yritysten kasvua

Hallitus teki kehysriihessä monia yritysten kasvua ja uutta liiketoimintaa stimuloivia linjauksia.

Hallitus päätti perustaa Suomeen genomikeskuksen, jolla tavoitellaan Suomen kehittymistä edelläkävijämaaksi ja kansainvälisesti halutuksi yhteistyökumppaniksi genomitietoa hyödyntävälle terveydenhuollolle, huippututkimukselle ja globaalille liiketoiminnalle. Hallitus päätti myös tehostaa julkisten biopankkien toimintoja ja perustaa kansallisen syöpäkeskuksen.

Genomikeskuksen, biopankkien ja syöpäkeskuksen rahoitukseen hallitus päätti ohjata yhteensä 17 milj. euroa vuosina 2017–2020. Päätöksillä Suomeen voidaan luoda kansainvälisesti kiinnostava ja suomalaisia terveysalan yrityksiä palveleva kokonaisuus.

Hallitus päätti myös siirtää Tekesille ELY-keskusten tehtävistä innovaatio- ja keksintötoimintaa ja liiketoiminnan kansainvälistymistä koskevat kehittämis- ja koordinaatiotehtävät sekä pieniä energiatukia koskevat tehtävät.

”Tämä on hyvä uutinen kaikille tutkimus- ja kehitystyötä ja innovaatiotoimintaa tekeville yrityksille. Tämä suoraviivaistaa ja selkiyttää yrityksille tarjottavien palvelujen kokonaisuutta”, Tekesin pääjohtaja Pekka Soini sanoo.

Lisäksi hallituksella on suunnitteilla lisää yrittäjyyttä ja työllisyyttä edistäviä toimia. Työ- ja elinkeinoministeriön ministereiden johdolla tehtävistä suunnitelmista on luvassa tietoa 12.4.2016.

Lisätietoja Tekesissä

Hannu Kemppainen
puh. 050 5577818
hannu.kemppainen(at)tekes.fi

 

Anne Palkamo