Kasvu Open haastaa suomalaiset yritykset kansainväliseen kasvuun

Tekes on mukana Kasvu Openissa, joka haastaa suomalaisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä uudistamaan ja kasvattamaan omaa liiketoimintaansa kansainvälisiin mittoihin. Se tarjoaa osallistuville yrityksille startin kasvun uralle kokoamalla suuren verkoston kasvun osaajia yrityksen tueksi.

Kasvu Open perustuu testattuihin verkostotoimintamalleihin ja sen ainutlaatuinen metodiikka haastaa kokeneita yritysjohtajia kasvun alussa olevien yritysten tueksi, modernilla talkoohengellä.

Vuonna 2016 Kasvu Open tarjoaa kasvua pohtiville yrityksille yhteensä 110 yleisö- ja sparrauspäivää. Tapahtumapäiviin odotetaan yrityksiä ja niiden kasvun partnereita yhteensä noin 10.000 henkeä.

- Kasvuyritykset ovat keskiössä Suomen taloutta uudistettaessa. Siksi kansainvälisiltä markkinoilta kasvua hakevat yritykset ovat Tekesin tärkein asiakasryhmä. Haluamme olla myös rakentamassa innovaatioympäristöä, joka yhdistää yksityiset ja julkiset palvelut saumattomaksi kokonaisuudeksi. Siksi Tekes on Kasvu Openin yhteistyökumppani vuonna 2016, kertoo Tekesin pk-yritysten palvelujohtaja Kari Komulainen.

Osallistuminen

Kasvu Open 2016 aikana sparrataan 375 yritystä. Yritykset voivat hakea mukaan Kasvu Open -sparraukseen hakemalla alueellisiin ja teemakohtaisiin Kasvupolkuihin. Kasvupolkuja toteutetaan vuoden aikana yhteensä 25. Jokaiselta Kasvupolulta voittaja ja kunniamaininnan saanut yritys jatkavat suoraan valtakunnalliseen finaaliin. Lisäksi valtakunnallinen tuomaristo valitsee Kasvupolkujen sparrauksessa mukana olleiden yritysten joukosta 30 yritystä finaaliin. Kaikkiaan finaaliin valitaan 80 yritystä.

Finaalivaiheessa on kaksi sarjaa. Start Again -yrityssarja jo toimiville yrityksille sekä start up ja spin off -ideasarja alussa tai vasta ideavaiheessa oleville yrityksille.

Myös muut kuin sparrauksessa mukana olevat yritykset voivat hakea vinkkejä ja oppeja omaan kasvuunsa Kasvu Openin avoimista tilaisuuksista, joita järjestetään eri puolella Suomea vuoden aikana kaikkiaan 52 päivänä. Näitä ovat Kasvupolkujen startti- ja finaalitilaisuudet sekä Kasvu Open Karnevaali -tapahtuma Jyväskylässä 26.–27.10.2016.

Lisätietoa tapahtumasta kasvuopen.fi -sivuilla.

Eero Lukin