Innovaatiosetelien haku on avattu

Osana hallituksen keväistä yrittäjyyspakettia Tekesin rahoitustuotteisiin tulee kokeiluluonteisesti 5000 euroa + alv arvoinen innovaatioseteli. Asiakkaat voivat hakea innovaatioseteliä 3.10. alkaen.

Seteli on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille. Setelin kohderyhmänä ovat erityisesti pk-yritykset, jotka hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja.

- Innovaatioseteli madaltaa yritysten kynnystä tuotteiden ja liiketoiminnan kehittämiseen. Samalla tuemme pk-sektorin, ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja muiden palvelujen tarjoajien yhteistyötä ja markkinoita osana hallituksen yrittäjyyspakettia, sanoo elinkeinoministeri Olli Rehn.

- Odotamme innolla uusia yrityksiä Tekesin asiakkaiksi ja ylipäänsä innovaatiotoiminnan piiriin. Innovaatiosetelillä tehtävä projekti voi laukaista käyntiin isompia kehityshankkeita, joiden avulla yritys pääsee kasvun ja kansainvälistymisen uralle, kertoo Tekesin johtaja Reijo Kangas.

Innovaatioseteliä voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalveluiden hankintaan. Palveluntuottajina voivat toimia esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavat yritykset, yliopistot, ammattikorkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot. Palveluntuottajiksi halukkaita organisaatioita tai yrityksiä on Tekesille ilmoittautunut jo noin 250 kpl. Lista palveluntuottajista julkaistaan lokakuussa innovaatiosetelin sivuilla. Palveluntuottajille järjestetään infotilaisuus (myös webcast) 20.10., ohjelma ja ilmoittautumiset tästä.

Setelin avulla yritys voi hankkia ulkopuolista osaamista ja asiantuntemusta ideaansa tai ongelmaansa liittyen ja tehdä nopeita kokeiluja, demoja ja protoja tai hankkia asiakaspalautetta mm. käyttökokemuksista. Yritys voi myös testata tuote- tai palvelukonseptin kysyntää ja soveltuvuutta tavoiteltuun asiakaskuntaan, sekä kehittää tuotestrategiaansa. Setelillä ei ole toimialapainotusta, mutta rahoituksen de minimis -muodon vuoksi maatalouden alkutuotanto, kalastus ja vesiviljely ovat toimialoja, joita ei voida rahoittaa.

Lisätietoja:

asiantuntija Risto Lustila, risto.lustila(at)tekes.fi, puh. 040 167 9088
asiantuntija Jouni Hynynen, jouni-pekka.hynynen(at)tekes.fi, puh 040 766 7705

Innovaatiosetelin nettisivut pk-yritysten rahoitusosiossa.

 

Eero Lukin