Innovaatioseteli kokeiluna käyttöön syksyllä

Mikroyrityksille ja pk-yrityksille tarkoitettu innovaatioseteli otetaan käyttöön kokeiluluonteisesti syys-lokakuussa. Setelin kohderyhmänä ovat erityisesti yritykset, jotka hakevat ensimmäistä kertaa innovaatiorahoitusta ja hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja. Setelin arvo on 5 000 euroa. Kokeilu toteutetaan osana Tekesin rahoituspalveluja.

”Hyvä, että tämä kokeilu saadaan näin ripeästi liikkeelle. Uskon, että seteli herättelee pieniä yrityksiä panostamaan innovointiin ja liiketoimintansa kehittämiseen”, elinkeinoministeri Olli Rehn toteaa.

Innovaatioseteli on yksi huhtikuussa julkistetuista hallituksen yrittäjyyspaketin toimenpiteistä, jotka tuovat lisää välineitä ja vaikuttavuutta ja yrittäjyyden edistämiseen. Toimet painottuvat erityisesti mikro- ja pienyrittäjyyden tukemiseen. Tavoitteena on tukea eri kehitysvaiheessa olevia yrityksiä, parantaa niiden toimintaedellytyksiä ja poistaa yrittämisen esteitä.

”Innovaatioseteli täydentää innovaatiorahoituksen välineistöä. Haluamme saada sen avulla lisää yrityksiä innovaatiotoiminnan piiriin. Toisaalta innovaatioseteli kehittää palvelumarkkinoita”, Tekesin pääjohtaja Pekka Soini sanoo.

Setelin saaja voi ostaa innovaatiotoimintaan liittyviä asiantuntijapalveluja valitsemaltaan palveluntarjoajalta. Palveluntuottajalla tulee olla sellaista erityisosaamista ja asiantuntemusta, jota setelin saajalla ei ole. Palveluntuottajina voivat toimia esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavat yritykset, yliopistot, ammattikorkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot.

Tekes huolehtii kokeilun käytännön toteutuksesta. Tarkempaa tietoa kokeilun käynnistämisestä löytyy kesän jälkeen Tekesin verkkosivuilta ja uutiskirjeistä.

Lisätietoja

elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta
puh. 050 340 2250

teollisuusneuvos Antti Valle
työ- ja elinkeinoministeriö
puh. 029 50 60140

asiantuntija Risto Lustila
Tekes
risto.lustila(at)tekes.fi
puh. 029 50 37085

palvelupäällikkö Jari Eklund
Tekes
jari.eklund(at)tekes.fi
puh. 029 50 55734

Anne Palkamo