Innovaatioiden kaupallistaminen saanut uutta tuulta

YLE kertoo, että hallituksen kärkihankkeisiinkin kuuluva tavoite tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisesta on nyt saanut uutta tuulta alleen yliopistoissa ja korkeakouluissa.

Suomen yliopistoissa on laitettu uusi vaihde päälle yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja kaupallistamisen lisäämiseksi. Akateemisten seinien sisällä muovataan kovaa vauhtia uusia toimintamalleja elinkeinoelämän ja tutkimustyön yhdistämiseksi. Oppia tähän haetaan myös koulujen ulkopuolelta yritysmaailmasta.

"Kehitys näyttää erittäin lupaavalta ja voidaan kyllä sanoa, että tässä on näkynyt tietty ajatusten herääminen tämän asian suhteen. Koko tutkimuskenttä ansaitsee kiitosta siitä, että kaupallistaminen ja tutkimuksen hyödyntäminen on noussut strategiselle agendalle ihan tosissaan", sanoo johtaja Ilona Lundström Tekesistä YLEn jutussa.

Lue juttu YLEn verkkosivuilta

Esimerkiksi näin Tekes auttaa tutkimuksen kaupallistamisessa

  • Rahoitamme tutkimusprojekteja, jotka luovat uutta osaamista ja ratkaisuja yritysten tunnistamiin tarpeisiin. Rahoituksen edellytyksenä on yritysten sitoutuminen projektin sisältöön ja tulosten hyödyntämiseen. Lue lisää.
  • Tekesin rahoittamissa "tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa" -projekteissa projektiryhmä valmistelee tutkimusidean kaupallistamista. Lue lisää.
  • Research Benefit -rahoituksella saatetaan lähes valmiit tutkimustulokset yritysten hyödynnettäviksi. Lue lisää.
  • Challenge Finland -kilpailulla haetaan kaupallistettavia ratkaisuja merkittäviin ongelmiin. Lue lisää.
  • Innovation Scout -rahoituksella parannetaan tutkimusorganisaatioiden ja tutkijoiden innovaatio- ja kaupallistamisosaamista. Lue lisää.
Pia Mörk