Hyvinkäälle maailman ensimmäiset kausiliput mobiilisti

Suomen johtoasema liikenteen digitalisoinnissa vahvistuu ripeään tahtiin. Älypuhelimiin sovitettu joukkoliikenteen kuukausilippu on otettu ensimäisenä maailmassa tuotantokäyttöön. Hyvinkään paikallisliikenteessä operoiva Hyvinkään Liikenne otti käyttöön huhtikuusta lähtien mobiilit kausiliput.

“Asiakkaamme ovat ottaneet mobiiliput innokkaasti vastaan, se on hieno asia! Tuommekin yhä uusia palveluita rivakasti tarjolle. Nyt huhtikuun alusta mobiilivalikoimaamme tulivat aikuisten 30 päivän lippu sekä 30 päivän nuorisolippu 12-24 vuotiaille. Mobiilimaailma tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia kehittää lippuja erilaisille kohderyhmille. Tavoitteenamme on poistaa asiakkaaltamme, nykyiseltä tai tulevalta, bussilla liikkumisen esteitä. Tähän ”Paikkuri”–sovellus tuo aivan uusia mahdollisuuksi.” kertoo Hyvinkään Liikenteen toimitusjohtaja Wille Mäkelä. “Kännykkälippu on helppo, nopea, joustava ja ennen kaikkea turvallinen. Kun lippu on kännykässä, se on aina automaattisesti mukana.”

“Mobility as a Service (MaaS) eli Liikkuminen Palveluna on kansainvälisesti kasvava liikennealan digitalisaation megatrendi. Se tarkoittaa liikkumispalveluiden tarjoamista käyttäjille uusien teknologioiden avulla siten, että eri kulkutapojen ja palveluiden yhdistäminen on helppoa. Uudet teknologiat, kuten älypuhelimet ja Microsoft Azuren kaltaiset pilvipalvelut, avaavat aivan ennen näkemättömiä mahdollisuuksia uudistaa joukkoliikennettä, yhdistää erilaisia palveluita ja luoda uudenlaisia palvelukokonaisuuksia. Suomi on tässä eturintamassa.” jatkaa iQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen. ”PayiQ®-ratkaisu tarjoaa kaikki yleiset digitaaliset maksutavat sekä vahvan petostentorjunnan käyttäjän ja lipun reaaliaikaisella validoinnilla. Vaihtoehtoina ovat jälkilaskutteinen SVEA-maksu sekä pankki- ja luottokortti. Jälkilaskutteisuus kerryttää myös asiakkaan bonuksia – PINS-etuohjelman kautta!”

Ilmaisen Paikkuri-sovelluksen voi ladata osoitteesta http://app.payiq.net/paikkuri. Sovelluksen käyttö edellyttää rekisteröitymistä palveluun.

Tekes on rahoittanut IQ Paymentsin tuotekehitystä.

Eero Lukin