FIMECCin osastolla huikea menestys Hannoverin messuilla

Hannoverin teollisuusmessut 25.-29.4.2016 ovat tuottaneet suomalaisyrityksille ennätysmäärän uusia potentiaalisia asiakkaita. Jopa kauppoja on varmistunut. FIMECCin ”We Digitalize Your Business” -yhteisosasto on ollut avoin ja täynnä maamme kipeästi tarvitsemia uusia vientimahdollisuuksia. Suomalaisyritysten kyky systeemiseen pitkäjänteiseen yhteistyöhön nostaa maamme arvostusta ulkomailla.

"Oli hieno huomata, että Team Finlandin vienninedistämistyö muuttuu käytännön tuloksiksi. Saksassa on oltava pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti läsnä. FIMECC on Hannoverissa upealla osastolla jatkanut monivuotista työtään suomalaisen osaamisen viemiseksi Saksaan. Kasvava yhteisosastomme kertoo FIMECCissä muutoinkin näkyvää tarinaa yritysten yhteistyökyvystä", kuvailee Suomen Saksan suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde.

"Jo ensimmäinen päivä FIMECCin osastolla näytti, että Hannoverin messuista tulee Wapicen menestyksekkäimmät messut tähän saakka. Olemme jo kiinnittäneet kaupan Kiinaan ja asiakasvirta upealle osastollemme on vahva", toteaa Wapice Oy:n toimitusjohtaja Pasi Tuominen.

"Huikeat messut, taitaa tulla meillekin asiaa Kiinaan", kertoo FIMECCin osaston suunnitelleen ja useita muotoilupalkintoja asiakkailleen tuottaneen LINK Design and Development Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Anttila.

"EU investoi 500 M€ digitaalisiin innovaatiohubeihin ja komissiossa tiedetään meidän olleen innovaatioalustatoiminnan pioneereja. Kaikissa korkean tason seminaareissa nousee esiin toteutusten nopeuttamisen tarve ja juuri toteutuksellahan me kätilöimme kasvua Suomeen", toteaa FIMECCin toimitusjohtaja Harri Kulmala.

FIMECCin osastolla olivat esillä Bittium, Elisa, HILLA, LATO Leadership Automation Tools, LINK Design and Development, Mevea, Oliotalo, Quva, RD Velho, ST-Koneistus, Symbio, Tieto, Tosibox, Visual Components, Wapice ja Wirepas sekä osastoa tukivat Finpro, Tekes, BusinessOulu, Tredea ja Fazer.

Lisätietoja

Harri Kulmala, 040-840 6480, harri.kulmala(at)fimecc.com
Pasi Tuominen, 040-579 3932, pasi.tuominen(at)wapice.com
Jaakko Anttila, 040-770 3020, jaakko.anttila(at)linkdesign.fi

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
FIMECC Oy on Suomen valmistavan teollisuuden innovaatioalusta. Me yhdistämme yli 2200 ihmisen osaamisen sekä mahdollistamme kansainvälisen PPP-alustan kautta sidosryhmämme poikkitieteellisiin ja -teollisiin innovaatioihin. FIMECC lyhentää uusien innovaatioiden läpimenoaikaa yhdistämällä maailman laajuisesti johtavien yritysten ja tutkimuslaitosten voimavarat ja innovaatiot esikilpailullisessa tutkimuksessa. Strateginen uudistuminen luodaan yhdessä. www.fimecc.com

Hannover Messe on maailman suurin teollisuuden messutapahtuma, joka kerää vuosittain ympäri maailmaa kävijöitä ja näytteilleasettajia. Vuonna 2015 kävijöitä oli 220.000 ja näytteilleasettajia 6.500 yli 70 eri maasta. www.hannovermesse.de

Sanna Nuutila