Fiksu assa -ideakilpailussa haussa nopean kokeilun liikeideapilotteja

16.2.2016

Seinäjoen asemanseudun kehittäminen etenee joulukuussa ratkenneen arkkitehtuurikilpailun jälkeen nyt uusien liikeideoiden pohdintaan ja testaamiseen. Fiksu assa -ideakilpailulla haetaan tuotteita, palveluita tai ideoita testattavaksi Seinäjoen asemanseudulla.

- Ehdotukset voivat ratkaista liikkumiseen, asumiseen, pysäköintiin tai muihin palveluihin liittyviä haasteita nyt tai tulevaisuudessa, asemanseudun kehittämisestä vastaava Johanna Hietanen Into Seinäjoki Oy:stä kertoo.

Hietanen kannustaa ajattelemaan isosti, mutta aloittamaan pienesti! Kilpailun parhaat ideat päätyvät pilotointiin nopealla syklillä.

Fiksu assa -kilpailu on suunnattu yrityksille tai konsortioille, joissa on vähintään yksi yritys. Toimialaa ei ole rajoitettu.

- Ehdotukset voivat liittyä vaikka uudenlaiseen markkinointiin, tulevaisuuden ruokamaailmaan, liityntäpysäköintiin, asumisen palveluun, tapahtumallisuuteen, verkkokauppaan tai vaikka joutomaiden väliaikaiskäyttöön. Tilaa ja mahdollisuuksia on! 20 hehtaaria maa-aluetta ja 2,2 miljoonaa vuosittaista matkustajaa, Hietanen muistuttaa.

Seinäjoen kaupungille asemanseudun uudistaminen on tärkeä osa koko kaupunkikeskustan kehittämistä. Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki odottaa innolla, millaisia ideoita nyt alkava kisa poikii.

- Haluaisimme nähdä myös yllätyksellisiä uuden liiketoiminnan alkuja, jotka profiloivat asemanseudun Seinäjoen näköiseksi, Välimäki kommentoi.

Fiksu assa -ideakilpailun lanseeraustilaisuus järjestetään Seinäjoella keskiviikkona 10.2. Ideahaku on auki 13. maaliskuuta saakka. Kilpailu on osa Into Seinäjoki Oy:n vetämää Respa (recreating spaces) - kaupunkien erityisalueiden uusi yrityskehitysmalli -hanketta. Respassa luodaan uudentyyppinen, fyysiseen alueeseen ja sen toimintoihin perustuva kehitysalusta ja innovaatioympäristö yritysten tuotteiden ja palvelujen uudistamiselle.

Lisätietoja

Johanna Hietanen
puh. 040 592 7518
johanna.hietanen (at) intoseinajoki.fi

www.fiksuassa.fi 

Eero Lukin
comments powered by Disqus