Fiksu assa -ideakilpailussa haussa nopean kokeilun liikeideapilotteja

Seinäjoen asemanseudun kehittäminen etenee joulukuussa ratkenneen arkkitehtuurikilpailun jälkeen nyt uusien liikeideoiden pohdintaan ja testaamiseen. Fiksu assa -ideakilpailulla haetaan tuotteita, palveluita tai ideoita testattavaksi Seinäjoen asemanseudulla.

- Ehdotukset voivat ratkaista liikkumiseen, asumiseen, pysäköintiin tai muihin palveluihin liittyviä haasteita nyt tai tulevaisuudessa, asemanseudun kehittämisestä vastaava Johanna Hietanen Into Seinäjoki Oy:stä kertoo.

Hietanen kannustaa ajattelemaan isosti, mutta aloittamaan pienesti! Kilpailun parhaat ideat päätyvät pilotointiin nopealla syklillä.

Fiksu assa -kilpailu on suunnattu yrityksille tai konsortioille, joissa on vähintään yksi yritys. Toimialaa ei ole rajoitettu.

- Ehdotukset voivat liittyä vaikka uudenlaiseen markkinointiin, tulevaisuuden ruokamaailmaan, liityntäpysäköintiin, asumisen palveluun, tapahtumallisuuteen, verkkokauppaan tai vaikka joutomaiden väliaikaiskäyttöön. Tilaa ja mahdollisuuksia on! 20 hehtaaria maa-aluetta ja 2,2 miljoonaa vuosittaista matkustajaa, Hietanen muistuttaa.

Seinäjoen kaupungille asemanseudun uudistaminen on tärkeä osa koko kaupunkikeskustan kehittämistä. Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki odottaa innolla, millaisia ideoita nyt alkava kisa poikii.

- Haluaisimme nähdä myös yllätyksellisiä uuden liiketoiminnan alkuja, jotka profiloivat asemanseudun Seinäjoen näköiseksi, Välimäki kommentoi.

Fiksu assa -ideakilpailun lanseeraustilaisuus järjestetään Seinäjoella keskiviikkona 10.2. Ideahaku on auki 13. maaliskuuta saakka. Kilpailu on osa Into Seinäjoki Oy:n vetämää Respa (recreating spaces) - kaupunkien erityisalueiden uusi yrityskehitysmalli -hanketta. Respassa luodaan uudentyyppinen, fyysiseen alueeseen ja sen toimintoihin perustuva kehitysalusta ja innovaatioympäristö yritysten tuotteiden ja palvelujen uudistamiselle.

Lisätietoja

Johanna Hietanen
puh. 040 592 7518
johanna.hietanen (at) intoseinajoki.fi

www.fiksuassa.fi 

Eero Lukin