Evondos palkkasi Digiboosti-rahoituksella kovan luokan ammattilaisen tuotekehitystä vetämään

31.8.2016
Salolainen Evondos auttaa ikäihmisiä elämään itsenäisesti kotonaan tarjoamalla robotiikkaan ja Ubic-teknologiaan perustuvaa sosiaali- ja terveystoimialan tukipalvelua. Tekesin Digiboosti-rahoitus tukee yrityksen digitaalisten palvelujen kehitystä.

Evondos on automatisoinut lääkejakelun pitkäaikaislääkityille kotihoidon asiakkaille robotiikan avulla. Palvelu parantaa lääkehoidon laatua ja sen vaikuttavuutta. Prosessi tuo suoria kustannussäästöjä hoito-organisaatioille, joita Pohjoismaissa ovat tyypillisesti kuntien kotihoito-organisaatiot.

Evondoksella on työskennelty digitaalisesti jo pitkään.

"Toimintojen digitalisoimisessa ei ole meille mitään uutta ja ihmeellistä", toteaa Jyrki Niinistö, Evondoksen toimitusjohtaja. Yritys on aiemmin tuonut markkinoille muun muassa digitaalisen lääkeannostelupalvelun.

"Meillä on kuitenkin paljon sekä asiakaslähtöisiä että omaa strategiaa tukevia digitaalisten palvelujen kehitystarpeita, joiden hallinta, suunnittelu ja johtaminen ovat olleet tähän asti alimitoitettuja."

Tekesin Digiboosti-rahoituksella tuotekehitysosaston vetäjäksi palkattiin Nokia- ja Microsoft-taustainen ammattilainen – varsinainen digiosaaja – jolle ovat tuttuja digitaaliset ja langattomat kommunikaatioteknologiat sekä niihin liittyvät kehitysprosessit.

Rahoitusta digiosaamisen kehittämiseen juuri oikealla hetkellä

Tekesin rahoitus on ollut jo aiemmin tärkeä tuki Evondokselle. Digiboostista yritys kuuli ensimmäisen kerran paikallisesta yrittäjyyden palvelukeskuksesta – Yrityssalosta. Digiboosti-rahoitus auttaa Evondosta juuri oikealla hetkellä tärkeässä asiassa, sillä tavoitteena on kaupallistaa tämän vuoden loppuun mennessä ensimmäiset telediagnostiikan palvelutuotteet omalla tuotealustalla. Lisäksi tavoitteena on julkaista ainakin yksi merkittävä potilastietojärjestelmäintegraatio ennen projektin päättymistä tammikuussa 2017.

Tulevaisuudenvisiostaan yritys kertoo, että Evondos haluaa tulla tunnetuksi joustavista digitaalisista ratkaisuistaan. Niissä robotiikka on keskeisenä osana palvelua, joka mahdollistaa paremman elämänlaadun ikäihmisille ja kustannussäästöjä koko yhteiskunnalle.

Vuonna 2008 perustetun Evondoksen kotipaikka sijaitsee Salossa ja tytäryhtiöt Ruotsissa ja Norjassa. Parhaillaan toimintaa käynnistetään Tanskassa ja Englannissa. Evondos työllistää yli 50 henkeä, joista Suomessa työskentelee 43.

Lue lisää Digiboosti-rahoituksesta ja katso hakuohjeet

Tekesin Digiboosti-rahoituksella minkä tahansa toimialan pk- ja midcap-yritykset (liikevaihto alle 300 miljoonaa euroa) voivat palkata digiosaajia tuotekehitys- tai selvitystehtäviin. Tekes voi maksaa puolet digiosaajien palkasta vuoden ajan. www.tekes.fi/digiboosti

Teksti: Tuija Kalliojärvi
Kuva: Evondos

Kaj Nordgren
comments powered by Disqus