Digitalisaation mahdollisuudet teollisuudelle – esimerkkejä meiltä ja muualta

Juuri valmistunut Digitalisaatioesimerkkejä teollisuudelle -raportti esittelee kahdeksan esimerkkiyritystä, jotka ovat onnistuneesti parantaneet digitalisaatiolla omaa liiketoimintaansa. Esimerkkien tavoitteena on auttaa suomalaisia pk-teollisuusyrityksiä ymmärtämään digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia sekä antaa yrityksille uusia ideoita liiketoimintansa kehittämiseen.

Tarve selvitykselle syntyi Tekesin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa -ohjelman projektissa KV-SYKE – kansainvälistä sykettä teollisuusyritysten uudistamiseen. "Halusimme kääntää katseen maailmalle ja tutkia millaisia muutoksia pk-yritykset ovat läpikäyneet ja miten digitalisaatio on vaikuttanut liiketoimintaan, johtamiseen ja toimintatapoihin", kertoo Nuppu Rouhiainen, Liideri-ohjelman ohjelmapäällikkö Tekesistä. "Lähtiessämme vuonna 2014 tekemään edeltävää selvitystä kansallisen tason digihaasteista, emme arvanneet kuinka ajanhermolla olemme".

"Vaikka digitalisaatio tarjoaa teollisuusyrityksille monenlaisia mahdollisuuksia muuttaa liiketoimintaansa tai tehostaa työskentelyä, kyseessä ei ole kuitenkaan mikään yksittäinen teknologia, vaan muutosprosessi joka vaatii resursseja ja aikaa", tähdentää selvityksen tekijä toimitusjohtaja Harri Lakkala Intosome Oy:stä.

Iain Jawad.

Anna-Maija Ikonen