Convion hakee pilottikumppaneita uudelle polttokennotuotteelleen

CC50onvionin uuden polttokennotuotteen koekäyttö saatiin päätökseen maaliskuussa 2016, kun tavoiteltu 5 000 käyttötuntia saavutettiin. Koekäytön aikana C50-nimellä kulkeva polttokennotuote, jonka nimellissähköteho on 58kW, saavutti tavoitteensa niin energiatehokkuuden, päästöttömyyden kuin käyttövarmuudenkin suhteen. Kaupallistamisen seuraavana askeleena yritys hakee kumppaneita tuotteen pilotointiin biokaasu- tai maakaasukäyttöisissä sovelluksissa.

Ensimmäinen pilottilaitos Italiaan

Yrityksen ensimmäinen pilottilaitos toimitetaan vuoden 2016 kuluessa Italiaan, jossa kolmella C50-yksiköllä tuotetaan sähköä ja lämpöä vedenpuhdistamon omaan käyttöön puhdistusprosessissa syntyvästä biokaasusta.

Koekäytössä tuotteella saavutettiin tavoiteltu 53 % sähkön tuotannon nettohyötysuhde. Sähkön ja lämmön yhteistuotannossa voidaan saavuttaa yli 80 % kokonaisenergiatehokkuus. VTT mittasi savukaasupäästöt ja niiden todettiin olevan NOx:n, SOx:n, CO:n, VOC:n ja partikkelipäästöjen osalta alle mittaustarkkuuden.

Sähköverkosta riippumattomana teholähteenä Convionin tuotetta voidaan käyttää sähköverkon rinnalla tai itsenäisessä saarekkeessa turvaamaan kriittistä kuormaa sähkökatkon sattuessa.

Convion kuuluu Cleantech Finland -ryhmään.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Erkko Fontell
Puh. 040 754 4389
erkko.fontell (at) convion.fi

www.convion.fi

Convion Oy on johtava polttokennojärjestelmien toimittaja, joka on sitoutunut kaupallistamaan yli 50kW teholuokan polttokennotuotteita hajautettua energiantuotantoa varten. Vuonna 2012 perustettu Convion jatkaa Wärtsilän polttokenno-ohjelmassa alkanutta SOFC-teknologiaa käyttävien polttokennojärjestelmien kehitystä ja kaupallistamista. Yrityksen ydinryhmä on vuoden 2000 jälkeen kehittänyt polttokennoteknologiaa ja koekäyttänyt useampia sukupolvia 20kW ja 50kW -teholuokan polttokennojärjestelmiä joissa on hyödynnetty maakaasua, biokaasua tai metanolilla. Ensimmäiset C50-tuotteet ovat saatavilla pilot-projekteihin.

Pia Mörk