Challenge Finland -kilpailu huippututkijoille ja yrityksille käynnistynyt

Tekes on käynnistänyt Challenge Finland -kilpailun, jolla haetaan uusia kaupallistettavia ratkaisuja merkittäviin ongelmiin. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi puhtaisiin teknologioihin, terveyteen tai digitalisaation hyödyntämiseen. Kilpailu on tarkoitettu suomalaisille huippututkijoille ja yrityksille, jotka haluavat muuttaa maailmaa paremmaksi ja joilla on ratkaisun avaimia taskuissaan.

kuvituskuvaKilpailun tavoitteena on yhdistää tehokkaasti suomalaista huippututkimusta ja yritysten tutkimus- ja kehittämistyötä. Tuloksena saamme uusia vientituotteita ja palveluja.

Uutta tietoa, uutta liiketoimintaa

Kilpailussa on kaksi vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa rahoitetaan tutkimusorganisaatioita, jotka syventävät ymmärrystä nimeämistään ongelmista ja niiden liiketoimintapotentiaalista.

Ratkaisun mahdollistava tutkimus jatkuu kilpailun toisessa vaiheessa, mutta sen rinnalle tulevat yritykset kehittämään maailman parhaasta osaamisesta tuotteita ja palveluja asiakkaiden tarpeeseen.

Tekes rahoittaa kilpailussa tutkimusorganisaatioita yhteensä 30 miljoonalla eurolla. Lisäksi Tekes rahoittaa yritysten tutkimus- ja kehitysprojekteja normaalilla laina- ja avustusrahoituksellaan. Challenge Finland toteuttaa hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeen tavoitteita.

Tutkimusorganisaatiot liikkeelle – hep!

Kisa on käynnistynyt. Tutkimusorganisaatiot voivat hakea mukaan 29.3. mennessä.
Yritykset voivat osallistua keskusteluun tutkijoiden kanssa jo kilpailun ensimmäisessä vaiheessa ja hakeutua kilpailuun myös tutkimusprojektien edetessä 1.6.‒14.11.2016.

Kilpailussa rahoitettavien tutkimusorganisaatioiden projektit päättyvät lokakuun lopussa vuonna 2018. Yritysten projektit voivat jatkua vielä tämän jälkeenkin.

Tutustu kilpailuun ja hae mukaan!

Pia Mörk