Bisnesmuotoilija CreaMentors palkkasi digitiimin – Digiboostista lähtölaukaus

5.10.2016
CreaMentors kehittää yritysten bisneskonsepteja ja brändejä digitaalisuutta unohtamatta. Oman toiminnan digitalisoimiseksi Tekesin Digiboosti-rahoituksella palkattu kaksikko on nyt laajentunut viisikoksi.

Yhden miehen kehittämistoimisto CreaMentors on kasvanut 15 hengen bisnesmuotoilijaksi, joka keskittyy asiakasyrityksen arvon kasvattamiseen ja kestävän liiketoiminnan kehittämiseen. Bisnesmuotoilussa ravistellaan kokonaisvaltaisesti koko liiketoimintamallia. Asiakas on tiiviisti mukana kehittämässä yritystä. Avukseen hän saa moniosaajatiimin, jolla on pitkä kokemus liiketoiminnan kehittämisestä ja kaupallistamisesta. Asiakkaan tarpeiden pohjalta kootaan sopiva palvelukokonaisuus, kehitetään liiketoimintamallia ja autetaan uudistusten viemisessä käytäntöön. Lopuksi yritykselle, syntyneelle palvelulle tai tuotteelle luodaan houkutteleva brändi.

Vuonna 2005 perustetun jyväskyläläisen CreaMentorsin johtoajatuksena on ”Design Thinking”, muotoiluajattelu. Yrityksellä on menossa vaihe, jossa omassa liiketoiminnassa digitalisoidaan kaikki mahdollinen. Samaan aikaan asiakkaille räätälöidään kiihtyvällä tahdilla digitaalisia ratkaisuja, joita on vaikea kopioida. Liiketoiminnan perustaminen ja kehittäminen on monivaiheinen prosessi, jossa yritykset CreaMentorsin kokemusten perusteella tarvitsevat hyvin usein tukea.

"Autamme eri vaiheissa olevia asiakkaitamme kehittämään kestävää liiketoimintaa ja hyödyntämään oman kaupallisen potentiaalinsa entistä tehokkaammin", toteaa Jari Palonen, CreaMentorsin toimitusjohtaja.

Digitiimi kasvaa

CreaMentorsilla ryhdyttiin uudistuksiin tämän vuoden alussa. Yritys kuuli Digiboosti-rahoituksesta Tampereella toimivalta Tekesin yhteyshenkilöltä, joka ehdotti täsmälääkettä heidän tilanteeseensa. Siitä asiat etenivät nopeasti. Yritys jätti Tekesille hakemuksen ja kahden viikon sisällä he pystyivät palkkaamaan kaksi digiosaajaa. Nyt CreaMentorsilla on viiden hengen digitiimi, joka koostuu käyttöliittymä- ja visuaalisen puolen digiasiantuntijoista sekä bisnes- ja palvelumuotoilijoista. Kaikilla on pysyvä työpaikka. Digiosaamista tarvitaan asiakkaiden kasvavien tarpeiden ja uusien ideoiden digitalisoimiseksi.

CreaMentors näkee itsensä kansainvälisenä yrityksenä jo muutaman vuoden kuluttua. Vahvasti digitalisoidun liiketoimintamallin avulla he aikovat toimia kotimaan lisäksi vähintään neljässä maassa, tarjota uusia työpaikkoja kaksinkertaisen määrän ja kasvaa rahassa mitattuna viisinkertaiseksi. Vision pohjalla on vankka usko digitaalisen bisnes- ja palvelumuotoilun tulevaisuuteen.

Lue lisää Digiboosti-rahoituksesta ja katso hakuohjeet

Tekesin Digiboosti-rahoituksella minkä tahansa toimialan pk- ja midcap-yritykset (liikevaihto alle 300 miljoonaa euroa) voivat palkata digiosaajia tuotekehitys- tai selvitystehtäviin. Tekes voi maksaa puolet digiosaajien palkasta vuoden ajan. www.tekes.fi/digiboosti

Teksti: Tuija Kalliojärvi
Kuva: CreaMentors

Kaj Nordgren
comments powered by Disqus