BioGTS hakee kasvua Itä- ja Kaakkois-Aasiasta

Kasvajat-kiertueen Kuopion-etapilla palkittu Vuoden Kasvaja BioGTS hakee kasvua kotimaan lisäksi Itä- ja Kaakkois-Aasiasta ja on hyödyntänyt osaavasti Team Finlandin tarjoamia palveluita.

Vuonna 2011 perustettu BioGTS valmistaa patentoituja ja tehdasvalmisteisia biokaasu- ja biodiesellaitoksia, jotka mahdollistavat aikaisempaa kannattavamman bioenergian tuotannon. Se lanseerasi biokaasu- ja biodiesellaitoskonseptinsa vuonna 2013. Yhtiön viime vuonna liikevaihto oli 5,3 miljoonaa euroa.

Kova kasvuvauhti jatkuu, sillä tälle vuodelle myyntiä on jo 12 miljoonaa euroa, kertoi yhtiön toimitusjohtaja Mika Rautiainen Kauppalehdelle Kasvajat-kiertueen yhteydessä. Liikevaihtotavoite tälle vuodelle on 20 miljoonaa euroa ja vuodelle 2018 se on jo 40 miljoonassa eurossa.

BioGTS on ollut mukana useilla Team Finland -myynninedistämismatkoilla erityisesti Aasiassa, josta haetaan kauppaa. Yhtiö on jäsenenä myös työ-ja elinkeinoministeriön rahoittamassa ja Finpron operoimassa Jätteestä energiaksi ja bioenergia Team Finland -kasvuohjelmassa sekä Tekesin Green Growth -ohjelmassa. Joulukuussa se sai rahoituslainakierroksella rahoitusta mm. Finnveralta ja Tekes on rahoittanut sen kansainvälistymisen, teknologian kehittämisen ja raaka-ainevirtojen hallinnan projekteja.

Vielä yhtiö ei ole myynyt tuotteitaan ulkomaille, mutta usko on luja, että niitä saadaan lähitulevaisuudessa.

 

Kuva: BioGTS, teksti: Finpro

Miia Linnusmaa