Avaruus laskeutuu maan päälle – tule keskustelemaan Euroopan avaruustoiminnan tulevaisuudesta 10.9.

Euroopan avaruusjärjestö ESAn pääjohtajan Jan Wörnerin astuessa virkaansa hän kehotti jokaista – maallikosta asiantuntijaan – visioimaan ja ideoimaan mitä kaikkea Eurooppa voisi tehdä avaruudessa. Tule kertomaan oma mielipiteesi 10.9. Ilmatieteen laitokselle Helsinkiin.

Eräs Wörnerin lempihankkeista on kylä Kuun pinnalla. Eri toimijoiden kuuasemien keskittymä, missä tutkitaan Kuuta, kehitetään tekniikkaa ja otetaan mukaan kaupalliset toimijat.

Onko tämä haihattelua; vai juuri sitä, mitä ihmiskunnan pitäisi tehdä? Tai onko sinulla parempi idea Euroopan avaruustoiminnan suunnasta?

Nyt voit kertoa mielipiteesi suoraan ESAn johdolle. 10. syyskuuta pidetään jokaisessa ESAn jäsenmaassa kansalaiskeskustelutilaisuus avaruudesta. Suomessa mukaan pääsee 100 ennakkoon ilmoittautunutta.

Kaikki mielipiteet, ideat, kommentit ja ajatukset kirjataan ylös ja lähetetään ESAan. Raportteja hyödynnetään myös kansallisessa päätöksenteossa.

Jaa oma visiosi Euroopan avaruustoiminnasta

"Suomalaisten yritysten ja tutkimusorganisaatioiden valmistamat laitteet ja ohjelmistot ovat käyneet komeetalla ja tutkineet maailmankaikkeuden alkua. Avaruuteen sijoitettu infrastruktuuri on keskeinen osa tiedon keräämisessä ja välittämisessä. Osaamisen ja avaruusteknologian yhdistämiselle on lukuisia eri sovellusalueita. Nyt on erinomainen tilaisuus tuoda esiin omia ajatuksia siitä, miten Suomeen saadaan lisää työpaikkoja ja hyvinvointia sekä kansainvälistä yhteistyötä ESA-jäsenyyttämme hyödyntämällä", sanoo Tekesin avaruustoiminnasta vastaava palvelujohtaja Kimmo Kanto.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki maallikoista asiantuntijoihin. Tärkeintä on olla kiinnostunut, utelias ja valmis kuuntelemaan muidenkin mielipiteitä. Keskustelemme ja pohdimme yhdessä pienryhminä eri avaruustoimintaan liittyviä kysymyksiä.

Tilaisuus pidetään lauantaina 10.9. Helsingissä Ilmatieteen laitoksella osoitteessa Erik Palménin aukio 1.

Katso lisätiedot tilaisuudesta ja ilmoittaudu mukaan

Kuva: Tiedetuubi

Tekes on Suomen avaruustoiminnan koordinaattori. Space Finland -sivustolta löydät avaruuteen liittyvät uutiset, tapahtumat ja muut mielenkiintoiset ajankohtaiset asiat. www.spacefinland.fi

Kaj Nordgren