Ainutlaatuinen kampaamopalvelusovellus kasvaa ja kansainvälistyy

Viime hetken hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden suomalainen markkinapaikka Timma aloittaa kansainvälistymisen Tukholmasta. Suomen suurimmissa kaupungeissa jo toimiva palvelu on kerännyt kasvun kiihdyttämiseksi yhteensä 600 000 euron pääomasijoituksen.

Rahoitus koostuu Tekesin 250 000 euron avustuksesta ja Reaktor Venturesin 350 000 euron pääomasijoituksesta. Rahoitus käytetään nopeaan kansainväliseen kasvuun. Vuonna 2011 perustettu Timma aloittaa kansainvälistymisen Ruotsista, jossa toiminta on jo käynnissä ja ensimmäiset työntekijät palkattu. Yritys on aiemmin kasvanut tulorahoituksella ilman ulkopuolista sijoittajaa ja liikevaihto nousi edellisellä tilikaudella 700 000 euroon.

"Timman varauspalvelu on ainutlaatuinen. Maailmalta löytyy muutamia kampaamoja ja kauneushoitoloita listaavia sivustoja, mutta missään ei ole mahdollista vertailla vapaita aikoja ja hintoja keskenään palvelukohtaisesti", kertoo Timman hallituksen puheenjohtaja Jaakko Hyytiäinen.

Kampaamopalvelujen Airbnb Suomesta

Timma on osa trendiä, jossa pienet palveluntarjoajat ryhmittyvät vertailualustan ympärille. Sama on tapahtunut viime vuosina esimerkiksi majoitus- ja ravintolaliiketoiminnassa. Tunnetuimmat esimerkit ovat Hotels.com, Airbnb, Uber ja suomalainen Wolt. Helppokäyttöinen palvelu auttaa sekä kuluttajia löytämään tarvitsemansa palvelun että yrittäjää markkinoimaan omaa toimintaansa.

"Suomessa pelkästään on yli 12 000 kampaamoalan yrittäjää, mutta alan toimijat ovat aiemmin olleet hankalasti löydettävissä ja vertailtavissa. Timman tavoite on tuoda yrittäjät esiin ja murtaa aluekohtaiset rajat hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden käytössä. Kuluttajan ei tarvitse enää rajoittua lähialueen toimijoihin, vaan on mahdollista löytää itselleen sopiva palveluntarjoaja, missä ikinä liikutkaan, tulevaisuudessa myös ulkomailla."

Palvelua käyttää tällä hetkellä aktiivisesti noin 20 000 kuluttajaa ja 900 liikettä. Timman kautta yrittäjät ansaitsevat keskimäärin 500 euroa kuussa ylimääräistä ajoista, jotka muuten menisivät hukkaan. Palvelu toimii Suomessa pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Kuva: Timma

Kaj Nordgren