Yllätetäänkö yhteiskunta vai yllättääkö se meidät?

Yllätetään yhteiskunta -verkosto kokoontui Espoon kulttuuritalolle 4.6.2015 Grand Jameihin –Ideamonistamoon kuulemaan ja monistamaan eri puolella Suomea kokeiltuja ideoita. Ideat oli luotu aikaisemmilla Jameilla.

Tämänkaltainen monistamisen päivä järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Päivän tarkoituksena oli kertoa idea, tehty kokeilu ja saada idea leviämään. Ideoita oli 10 ja niitä levitettiin huutokauppamaisesti. Esitellyt ideat vaihtelivat lasten hyvinvoinnista, nuorten työllistymiseen, työkaverin kehumiseen ja hiilijalanjälkiin. Verkostolla on kattava annos ideoita yhteiskunnan hyvinvoinnin, kestävän kehityksen ja tuottavuuden edistämiseksi sekä mielenkiintoinen tapa levittää niitä. Kulttuuritalon aulassa oli esittely yhteensä 77 ideasta, joita aikaisemmissa Jameissa oli luotu. Tilaisuudessa kuultiin uusia liiketoimintamallejakin. Pian saamme kaupoista valmiin kassin, jossa ovat ainekset ja resepti päivän ateriaksi. Helppo ja vaivaton tapa, joka tulee korvaamaan reseptien jaon.

Monistamon toimintatavan rohkeus oli tuonut Myötunnon mullistava voima -tutkijat paikalle. He hyödyntävät tilaisuuden kokemuksia tutkimuksessaan. Heitä kiinnostaa, mikä saa ihmiset tulemaan paikalle ja toimimaan. Onko se myötätunto?

Yllätetään yhteiskunta -verkosto kampanjoi rohkeamman Suomen puolesta marraskuussa. Kampanjan sivustot aukeavat lähipäivinä. Rohkeus nähdään sellaisena, että ihminen osaa ottaa muut kanssakulkijat paremmin huomioon ja saa heidät ylittämään itsensä. Minäkeskeisyys väistyy rohkeudella nostaa muita kukoistamaan.
Yhteiskunnan voisi todella yllättää!

www.yllätetäänyhteiskunta.fi

Suomi tarvitsee 5 000 000 johtajaa -kampanja
Tekesin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa -ohjelman kampanja

Myötätunnon mullistava voima -tutkimushanke
Helsingin yliopisto

Maria Mustonen