Way Forward viitoitti tietä - Vierailu Neste Oil Oyj:llä

Tekesin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työiloa -ohjelma järjesti Tekes tulee kylään -vierailun Neste Oil Oyj:lle 14.1.2015.

Henkilöstö- ja turvallisuusjohtaja Hannele Jakosuo-Jansson kertoi Neste Oilin muutosmatkasta – Way Forward. Muutoksen sysäsi liikkeelle vision ja strategian terävöittäminen. Strategisten muutosten jalkauttaminen vaati toimintatapojen uudistamista. Lähtökohdaksi otettiin, että kehitetään yhteisvoimin siellä, missä työ on.

Lupaukset muutosten vauhdittajina

Muutos tuli ihmisiä lähemmäs lupausten kautta. Jokainen teki lupauksen, miten muutos näkyy tai toteutuu omalla kohdalla. Lupauksista puolestaan syntyi viisi fokus-aluetta, jotka viitoittivat muutoksen tietä. Lupaukset koottiin Way Forward -portaaliin, jossa ne ovat kaikkien ihailtavina.

Operointiosaston päällikkö Olli Oksanen kertoi siitä, miten muutos näyttäytyi tuotannossa. Keskeistä oli oivaltaa, ettei Way Forward ollut vain projekti päätepisteellä, vaan jatkuva toimintatapa. Avainsanoja arjessa olivat myös organisaatiotasojen raja-aitojen rikkominen, ihmisiin luottaminen, vastuun antaminen ja tulosten arvostaminen. Muutos vei ihmiset usein epämukavuusalueelle, mutta tuotti lopulta onnistumisen tunteita.

Oppeja muutoksen tieltä

1. Alussa mietittävä ja ymmärrettävä, mistä kulttuurin muutoksessa on kyse ja mitä halutaan saavuttaa.

2. Ihmisten sitoutuminen ja ymmärrys; mitä tämä merkitsee minulle.

3. Toimintatapojen muutos sulautettava osaksi päivittäistä tekemistä, otettava ihmiset mukaan.

Esitykset


Mikä on Tekes tulee kylään -vierailu?

Tekes kannustaa vierailemaan organisaatioissa, joissa on toteutettu jollakin mielenkiintoisella tavalla johtamisen, toimintatapojen, työkulttuurin tai ympäristön muutos. Vierailut ovat osa Liideri-ohjelman Suomi tarvitsee 5 000 000 johtajaa -kampanjaa.

 

 

 

Tiina Lifländer