Vuoden teknologiajohtajat siivittivät osaamisellaan yrityksensä alansa johtajiksi

Vuoden 2015 teknologiajohtajina palkittiin Ponsse Oyj:n Juha Inberg ja Eniram Oy:n Jussi Pyörre. Kumpikin on luotsannut osaamisellaan yritystään menestykseen.

Yrityksinä Ponsse ja Eniram ovat huipputeknologialla ja älykkäillä järjestelmillä maailmanmarkkinoille ponnistavia oman tiensä kulkijoita.

Tekesin pääjohtaja Pekka Soini korosti juhlapuheessaan teknologiajohtajien avainroolia yritysten uudistumisessa.

”Käynnistäkää radikaaleihin innovaatioihin tähtääviä projekteja, ajatelkaa isosti, räjäyttäkää pankki. Pannaan riski puoliksi, Tekesiltä puolet riskiprojektien rahoitukseen”, Soini kannusti teknologiajohtajia.

Teollisuuden toimintaedellytykset Suomessa varmistettava

Juha Inberg ja Jussi Pyörre lähettävät terveisensä päättäjille: ”Teollisuuden toimintaedellytyksistä ja Suomen kilpailukyvystä on pidettävä huolta.”

"Suomen pitää pystyä varmistamaan kilpailukykyinen toimintaympäristö. Jotta tuotekehitys pysyy Suomessa, myös valmistuksen pitää olla lähellä. Innovaatiojärjestelmästä on pidettävä huolta turvaamalla sen rahoitus kokonaisuuden kannalta järkevästi ", Inberg sanoo.

Tekesin pääjohtaja Pekka Soini voittajien keskellä, vasemmalla Eniramin Jussi Pyörre ja oikealla Ponssen Juha Inberg.
Kuva: TAF

"Innovaatio- ja tuotekehitystoimintaa ei saa liiaksi rajoittaa normistoilla. Esimerkiksi työkoneiden päästövaatimusten tiukoilla aikatauluilla ajetaan alas eurooppalaista kilpailukykyä," hän muistuttaa.

"Markkinajohtaja-aseman säilyttäminen vaatii jatkuvaa uusiutumista ja innovointia. Eniramissa viemme eteenpäin suomalaista osaamista teollisessa internetissä. Kunnianhimoiset startupit sekä kansainvälistä kasvua hakevat kasvuyritykset tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen tavoitellessaan menestystä. Esimerkiksi Tekesin apu on ollut meillä merkittävässä roolissa kiihdyttämässä tuotekehitystämme ja markkinoille menoa", Pyörre korostaa.

Vuoden teknologiajohtaja -palkinto jaetaan tunnustuksena teknologiajohtajalle, joka on työllään vaikuttanut yrityksensä teknologiakyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin, toimii inspiroivana johtajana sekä vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnallisissa verkostoissa. Palkinnon jakavat yhdessä Tekniikan Akatemia (TAF), Sitra ja Spinverse Oy. Jatkossa myös Tekes on yhteistyökumppanina teknologiajohtajien CTO-foorumissa.

Anne Palkamo