Innovation Mill -tuloksia: Verkotan jatkaa  maailmanluokan kännyköiden testauslaboratorion toimintaa Oulussa

Microsoft Mobile Oy ja Verkotan Oy ovat sopineet Oulussa sijaitsevien mobiililaitteiden testauslaboratorioiden toiminnan jatkamisesta itsenäisenä yhtiönä, joka tarjoaa ulkoistettuja testauspalveluja laitevalmistajille ja teleoperaattoreille. Toiminta käynnistetään Tekesin rahoituksella Spinverse Innovation Mill ohjelman puitteissa.

Verkotan Oy perustettiin marraskuussa 2014, ja se ostaa Microsoftilta toimintaa varten tarpeelliset testikammiot ja testilaitteet sekä lisensoi tiettyjä tarvittavia ohjelmistoja.

Asiakaskunta muodostuu langattomien tuotteiden valmistajista (esim. älypuhelimet ja langattomat lähettimet), teleoperaattoreista, langattomia laitteita valmistavista tuotekehitysyrityksistä sekä testijärjestelmäyrityksistä. Pohjoismaissa ei ole vastaavaa ilmarajapintojen (Over-the-air, OTA) testausta tarjoavaa akkreditoitua toimijaa.

"Langattomien laitteiden kompleksisuuden kasvu ja esineiden internet kasvattavat langattoman suorituskyvyn testaustarvetta. Päätuotteemme ovat OTA sertifiointi-, operaattorihyväksyntä- ja räätälöity langattoman suorituskyvyn testaus", kertoo Verkotan Oy:n toimitusjohtaja Kari Komonen.

"Microsoft haluaa tukea uusia innovaatioita ja start-up-yrityksiä ja rakentaa elävää, kasvavaa ekosysteemiä Suomessa" sanoo Microsoft Oy:stä johtaja Max Mickelsson.

"Alun perin Nokian kanssa käynnistetty Innovation Mill ohjelma on mittava suomalaisten suuryritysten kanssa rakennettu menestystarina sekä uusien yritysten määrällä että onnistumisasteella mitattuna", toteaa Tekesin palvelujohtaja Kari Tilli.

BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula korostaa Oulun nopeaa ja päättäväistä reagointia viime aikojen äkilliseen rakennemuutokseen. "Kokemuksemme lukuisista Innovation Mill -hankkeista osoittaa, että oikein eteenpäin vietyinä ideat ja resurssit, jotka käyvät tarpeettomiksi yhdelle yritykselle, voivat luoda kannattavaa liiketoimintaa, työpaikkoja ja hyvinvointia".

Vuodesta 2009 toiminut Innovation Mill on auttanut kaupallistamaan pitkälti yli sata suuryhtiöiden teknologiaa ja luomaan yli 1 000 uutta työpaikkaa. "Nyt olemme uudistamassa ohjelmaa kattamaan laajenevan pk-yritysten ja suurten teollisten kumppanien verkoston niin, että ideat ja tuotteet liikkuvat molempiin suuntiin", kertoo Spinverse Oy:n toimitusjohtaja Pekka Koponen.

Lisätietoja

Kari Komonen, toimitusjohtaja, Verkotan Oy, puh. 040 500 1241
Kari Tilli, palvelujohtaja, Tekes, puh. 050 55 77 850
Juha Ala-Mursula, johtaja, BusinessOulu, puh. 040 559 7020
Pekka Koponen, toimitusjohtaja, Spinverse Oy, puh. 040 545 0008
Max Mickelsson, johtaja, Microsoft, puh. 050 4999 776

Eeva Landowski