Uudenlainen palvelu kliinisten kokeiden suunnitteluun suomalais-yhdysvaltalaisena yhteistyönä

Yhdysvaltalainen voittoa tuottamaton syöpäpotilaiden potilasjärjestö International Cancer Advocacy Network (ICAN) ja suomalainen bioinformatiikkayritys MediSapiens ovat julkistaneet hankkeen tuoda markkinoille palvelun nimeltä Remission Coach.

Remission Coach on verkkopohjainen palvelu, jonka avulla syöpäpotilaat voivat tehokkaasti löytää juuri heidän sairastamansa syövän kliiniseen ja molekulaariseen profiiliin kohdennettuja kliinisiä kokeita, jotka on kohdennettu jokaiselle käyttäjälle heidän kliinisestä ja molekulaarisesta profiilistaan riippuen. Tämä täysin uudenlainen henkilökohtaistetun lääketieteen palvelu tuo ratkaisun kahteen syövän hoidon merkittävistä ongelmista.

Uuden palvelun avulla syöpälääkkeistä kehittävät lääkeyritykset voivat nopeuttaa kliinisiä kokeita ja säästää kymmeniä miljoonia euroja kliinisten kokeiden potilasrekrytoinnissa. Samaan aikaan lukemattomille syöpäpotilaille tarjoutuu mahdollisuus juuri heille henkilökohtaistettuun hoitoon osallistumalla kohdennettuihin kliinisiin kokeisiin. Koska ICAN on voittoa tuottamaton järjestö, on RemissionCoach -palvelun käyttö potilaille ilmaista.

ICAN:n Health Information Technology –hankkeiden johtajan Dr. Robert H. Tamisin mukaan uusi palvelu tarjoaa potilaille turvallisen, edistyksellisen ja silti käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, jonka kautta he voivat tallentaa omat potilastietonsa, mukaan lukien laboratoriokokeiden tulokset, hoitohistorian sekä genomidatan RemissionCoach-järjestelmään. Lääketeollisuuden edustajat voivat toisaalta käyttää järjestelmässä olevaa tietoa ja merkittävästi tehostaa kliinisten kokeiden potilasrekrytointia, joka on yksi lääkekehityksen merkittävimmistä menoeristä. Kaikki järjestelmään tallennettu tieto luonnollisesti käsitellään niin, että järjestelmään tallennettua tietoa ei voi käyttää potilaan henkilöllisyyden tunnistamiseen. Järjestelmän ydinajatuksena on auttaa potilaita ja heille parhaiten soveltuvia kliinisiä kokeita suunnittelevia lääkeyrityksiä löytämään toisensa. Lopullinen päätös osallistumisesta on kuitenkin aina potilaalla.

Rami Käkӧnen, MediSapiensin USA:n toimiston johtaja sanoo: "Remission Coach tulee merkittävästi parantamaan syöpäpotilaiden mahdollisuuksia löytää heille parhaiten soveltuva lääkehoito. MediSapiens on ylpeä voidessaan olla osa yhteistyötä, jonka tuloksena niin monille syöpäpotilaille tarjoutuu entistä parempi mahdollisuus löytää hoito, joka on juuri heille räätälöity hoito. Ennen kaikkea on hienoa olla tekemässä uraauurtavaa työtä syöpäpotilaiden hyväksi."

Lisätietoja

Rami Käkönen
President
MediSapiens Inc
One Broadway, Cambridge, MA, USA
+1 (781) 417-0248
rami.kakonen(at)medisapiens.com

Pia Mörk