Tunnustusta innovatiiviselle leviteannostelijalle

Foodduck Oy on voittanut Entrepreneurial Spirit of Turku Award -palkinnon kategoriassa Born Global – Syntynyt kansainväliseksi tunnustuksena ansiokkaasta innovatiivisen tuotteen kehittämisestä ja suomalaisen innovaation viemisestä kansainvälisille markkinoille.

Palkinnon luovutti Foodduck Oy:lle Turun Seudun Kehittämiskeskus yhdessä palkintoraadin kanssa Creative Business Campin iltajuhlassa Turun Logomossa 27.5.2015.

"Born Global -palkinnon kriteerinä on, että yrityksen liikeidean perustana on kansainvälinen liiketoiminta. Yritys pelaa ainakin 'Eurooppa-liigassa', jopa globaaleilla markkinoilla, ja suurin osa yrityksen tuotannosta menee vientiin. Menestyäkseen yrityksen on osattava yhdistää suunnittelu, tuotanto ja markkinointi jo alusta alkaen. Lisäksi laajapohjainen yhteistyö niin asiakkaiden, jakelukanavien kuin muiden partnereiden – jopa kilpailijoiden kanssa – ovat avain menestykseen", kertoo Turun Elinkeinoasiamies Megumi Hayashi palkinnon myöntämisperusteista.

Foodduck Oy on vuonna 2012 perustettu perheyritys, joka on kehittänyt uudenlaisen leviteannostelijan. Automaattisen ja hygieenisen annostelun lisäksi tuotteen keskeiset menestystekijät perustuvat ekologiseen levitepakkaukseen. Muovia kuluu selvästi vähemmän kuin leviterasioissa eikä alumiinia käytetä lainkaan. Tarkka annoskoko ja pakkauksen tehokas käyttö tuo merkittäviä säästöjä levitteen kulutukseen.

"Ensimmäiset FOODDUCK®-leviteannostelijat lähtivät myynnilliseen pilottikäyttöön keväällä 2015. Niitä on käytössä jo useissa kunnissa ja ravintoloissa. Käyttäjiltä saatu palaute on ollut hyvin positiivista. Neuvotteluyhteys kansainvälisten elintarvikejättien kanssa on jo auki. Keksintö on ainut laatuaan maailmassa, ja markkina on globaali. Yrityksen tavoite on, että vuonna 2020 yli 80 % liikevaihdosta tulee kansainvälisestä liiketoiminnasta", kertoo Foodduck Oy:n varatoimitusjohtaja Toni Sorsavirta.

Lue aiempi uutinen tuotteesta

Lisätietoja

Toni Sorsavirta
Varatoimitusjohtaja, Foodduck Oy
Puh. 050 414 0002
toni.sorsavirta (at) foodduck.fi

Pia Mörk