Tiedonhallinnan työkalujen tarjoaja M-Files on vuoden 2015 Teknologiakasvaja

Talentumin Teknologiakasvajat-kilpailun voitto tuli M-Filesille liikevaihdon ja henkilökunnan lukumäärän huimalla kasvulla ja jarruttelemattomalla kasvuasenteella.

Tamperelainen ohjelmistoyritys M-Files tarjoaa ratkaisuja tiedon- ja laadunhallintaan. Yrityksen juuret johtavat 80-luvulle, mutta nykymuotoinen ohjelmistofirma on perustettu vuonna 2000. M-Filesin liikevaihto ja henkilökunnan määrä ovat neljän viime vuoden aikana lähes nelinkertaistuneet. Yli puolet liikevaihdosta tulee ulkomailta. Viime vuonna liikevaihto nousi 22 miljoonaan euroon ja työntekijöiden määrä 290:een.

Tekes on rahoittanut M-Filesin tuotekehitystä. Yritys osallistui myös vuoden 2013 Global Access -ohjelmaan, jossa se sai liiketoimintasuunnitelman Yhdysvaltain markkinoille. Suunnitelman teki joukko UCLA-yliopistossa MBA-tutkintoa suorittaneita alansa ammattilaisia. MBA-tiimi tarkasteli M-Filesin liiketoiminta-aluevalintoja ja teki hypoteeseja aidoista ongelmakohdista ja niiden ratkaisuista. 

Tänään M-Filesilla onkin 100 hengen tytäryhtiö Yhdysvalloissa ja uusi 10 hengen toimipiste Isossa-Britanniassa. Jälleenmyyjiä on 400. Maailman arvostetuimmat markkinatutkimuslaitokset Gartner ja Forrester ovat nostaneet M-Filesin alansa johtavien toimijoiden joukkoon maailmassa.

Toimitusjohtaja Miika Mäkitalo valittiin myös vuoden 2015 yritysjohtajaksi.

Lue lisää

Kuva: M-Files

Kaj Nordgren