Tekesin tutkimusrahoitus vuonna 2016

Tekesin tutkimushaut avataan suunnitellulla aikataululla 2016. Hauissa olevan rahoituksen määrä kuitenkin pienentyy merkittävästi aikaisempien vuosien tutkimusrahoitustasoon verrattuna.

Syynä rahoituksen vähenemiseen ovat Tekesin rahoitusvaltuuksiin kohdistuvat leikkaukset.

”Tavoitteet tutkimuksen laadulle ja vaikuttavuudelle säilyvät, ja merkittävimmät tutkimushankkeet strategian teema-aluilla saavat rahoituksen”, Tekesissä suurista yrityksistä ja tutkimusorganisaatioista vastaavan alueen johtaja Ilona Lundström sanoo.

Tutkimushaut avattu

Tekesin rooli tutkimustulosten kaupallistamisessa on jatkossakin tärkeä. Syksyn Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa -haku on avautunut tänään. Hakuaika on 24.9. saakka. Tutustu Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa -projektien kuvaukseen tarkemmin.

Terveysalan huippututkimuksesta kansainvälistä bisnestä -tutkimushaku on nyt auki. Hakuaika on voimassa 18.11.2015 saakka. Tässä tutkimushaussa rahoitamme tutkimuksellisesti haastavia ja uudistavia sekä perinteiset terveyden ja hyvinvoinnin raja-aidat rikkovia, kansainvälisesti korkeatasoisia tutkimushankkeita. Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä ollaan siirtymässä sairauksien hoidosta ennaltaehkäisyn suuntaan. Terveyden ja hyvinvoinnin alueilla tutkimuksen ja liiketoiminnan kokonaisratkaisut ovat tulevaisuuden menestymisen avaintekijöitä.

Terveysalan huippututkimuksesta nyt avattavasta hausta rahoituspäätökset tehdään alkuvuodesta 2016. Se on näin ollen ensimmäinen vuoden 2016 tutkimuksen kolmesta päähausta.

Vuoden 2016 kahdesta muusta päähauista tiedotetaan alustavasti syyskuussa 2015.

 

Miia Linnusmaa