Tekesin ohjelma rakentaa Suomesta digitaalisen terveyden globaalia keskittymää

Yhdysvaltalainen terveysalan yritys GE Healthcare ilmoitti tänään 30.1.2015 keskittävänsä langattoman ja kannettavan tiedonsiirtoteknologian kehittämisen Helsingin Vallilaan.Yrityksen kolmelle vuodelle jakaantuva kokonaisinvestointi on 28,5 miljoonaa euroa. GE Healthcare aikoo myös rekrytoida jopa viisikymmentä ohjelmistosuunnittelijaa täydentämään osaamistaan.

Tekes edistää GE:n tutkimusohjelmaa noin 10 miljoonan euron rahoituksella. Teknologian tutkimuskeskus VTT toimii ohjelman merkittävänä tutkimuskumppanina, strategisena sisällön ja teknologian tuottajana sekä tukee GE:tä ohjelman toteutuksessa.

GE Healthcaren kaltaisen kansainvälisen suuryrityksen valinta sijoittaa digitaalisen terveyden osaamiskeskittymä juuri Suomeen lisää tunnettuuttamme digitaalisen terveydenhuollon edelläkävijänä maailmassa. Valinta osoittaa, että Suomi on globaalisti houkutteleva liiketoimintaympäristö ja arvostettu paikka tehdä tutkimusta ja tuotekehitystä. GE Healthcaren uusi osaamiskeskittymä luo loistavan mahdollisuuden luoda kontakteja globaalin markkinajohtajan verkostojen kanssa ja kehittää uutta osaamista suomalaisille kasvuyrityksille ja tutkimusorganisaatioille.

”Tämä on hieno juttu suomalaisen innovaatiotoiminnan ja työpaikkojen näkökulmasta. Se, että GE Healthcare on valinnut Suomen, kertoo heidän halustaan olla tärkeässä roolissa uuden suomalaisen ekosysteemin rakentamisessa,” Tekesin pääjohtaja Pekka Soini iloitsee.

Tekes on juuri aloittanut Terveyttä biteistä-ohjelman, joka auttaa suomalaisia terveys- ja hyvinvointialan yrityksiä kasvuun hyödyntämällä digitalisaation luomia liiketoimintamahdollisuuksia ja haastaa myös perinteisiä IT-alan yrityksiä uudistumaan hyödyntäen terveysalan kasvavia markkinoita.

Terveyttä biteistä -ohjelman avulla Tekes haluaa lisätä myös suomalaisten ja kansainvälisten yritysten yhteistyötä ja rakentaa Suomesta digitaalisen terveyden keskittymä, joka houkuttelee ulkomaisia investointeja myös tulevaisuudessa. Ulkomaisten toimijoiden kiinnostuksen kasvu Suomea kohtaan on myös yksi kansallisen terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategian tavoitteista.

Lisätiedot

johtaja Ilona Lundström, Tekes
puh. 029 50 55678
ilona.lundstrom(at)tekes.fi

 

 

Miia Linnusmaa