Tekesin asiakkaat menestyivät Gasumin innovaatiokilpailussa

Kaksi Tekesin Green Growth -ohjelmaan osallistunutta yritystä on palkittu Gasumin innovaatiokilpailussa. BioGTS Oy:n voittajajoukkue sai pääpalkinnon eli 75 000 euroa ja Weegos Oy:n joukkue kunniamaininnan.

Gasumin Hyvän ilman lintu -innovaatiokilpailu etsi tuoreita ideoita luonnonkaasun maantieliikennekäytön lisäämiseksi. Lokakuussa 2014 avattuun kilpailuun tuli ennätykselliset 130 ideaa. Ideat olivat tasokkaita, ja erityisesti kaasun tankkausasemaverkoston kehittäminen, autojen kaasumuunnokset ja erilaiset palvelu- ja rahoituskonseptit olivat ideoijien suosiossa.

Kilpailun voitti Green Growth -ohjelmassa mukana olevaa BioGTS Oy:tä edustaneiden Annimari Lehtomäen ja Mika Rautiaisen BIOBOKSI-joukkue. Joukkueen idea perustuu patentoituun biokaasureaktoritekniikkaan, joka helpottaa uusiutuvan biokaasun käyttöä maantieliikenteen polttoaineena erityisesti kaasuverkon ulkopuolella..

Kunniamaininnan kilpailussa sai kaasuautojen yhteiskäytön laajentamiseen keskittynyt Weegas-joukkue, jota edusti Weegos Oy eli Tommi Rimpiläinen, Konsta Sirvio ja Zaur Izzatdust.

Lue lisää: Gasumin innovaatiokilpailun voitto maantieliikenteen biokaasuratkaisulle – "Idealla vientipotentiaalia"

Gasum on suomalainen yritys. joka tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Yhtiöllä on kaasuputkiverkosto, biokaasulaitoksia ja LNG-tuotantolaitoksia sekä LNG-terminaalihankkeita ja terminaaleja Suomessa ja Pohjoismaissa. Kaasua on toimitettu Suomeen vuodesta 1974.

Sanna Nuutila