Team Finland Health -matka vie jälleen suomalaisosaamista USA:han

Team Finland -toimijat vievät jo kolmatta kertaa suomalaisia terveysalan yrityksiä ja vaikuttajia USA:han. Syys-lokakuun vaihteessa toteutuvan Team Finland Health -matkan tavoitteena on vauhdittaa vientiä ja Suomeen saatavia sijoituksia. Tärkeää antia ovat myös trendeihin tutustuminen ja partnerien hankinta. Matkaan on lähdössä yhteensä liki 80 edustajaa terveys- ja hyvinvointialan kansainväliseen kasvuun tähtäävistä yrityksistä ja muista organisaatioista

Golden GateNew Yorkiin, Bostoniin ja Kaliforniaan suuntautuvalla matkalla perehdytään terveys- ja hyvinvointialan yrityskiihdyttämöihin, rahoitus- ja yhteistyömahdollisuuksiin ja pilotointiympäristöihin sekä vieraillaan paikallisissa yrityksissä. Kaliforniassa pääkohteena on alan johtava Health 2.0 -konferenssi. Yrityksille on järjestetty matkalla monia pitchausmahdollisuuksia, mihin liittyvää valmennusta on järjestetty ennen matkaa.

Ilmaa yritysten siipien alle

Noin 30 yritystä – lähes kaikki nuoria pk-yrityksiä – lähtee matkaan hakemaan eväitä kasvuunsa. Yksi lähtijöistä on Noona Healthcaren perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jani Ahonala. Syövästä toipuvia tukeva Noona-mobiilipalvelu on saanut vauhtia aiemmista Team Finland Health -matkoista. "Voi sanoa että ympyrä on sulkeutunut. Kahdelta edelliseltä Team Finland Health -matkalta saimme innoitusta tekemiseemme ja varmuuden siitä, että USA on meille houkuttelevin markkina. Perustimme uuden yrityksen ja lanseerasimme palvelun Suomessa. Tänä vuonna Noona pyydettiin esittäytymään Health 2.0 -konferenssin päälavalle, mikä on hieno kiinnostuksen osoitus ", sanoo Ahonala. Suomessa mm. HUS Syöpäkeskuksen kanssa yhteistyössä olevan yrityksen tavoitteena on käynnistää pilotti amerikkalaisessa syöpäkeskuksessa vielä tänä vuonna.

Team Finland avaa ovia ja tuo näkyvyyttä

"Suomella on erinomaista terveyden ja hyvinvoinnin sekä ICT-alan osaamista, minkä ansiosta suomalaisilla digitaalisilla terveydenhoidon ratkaisuilla on lupaavat vientinäkymät. Suomalaiset kehitysympäristöt ja mm. biopankit kiinnostavat yhteistyökumppaneita hakevia kansainvälisiä suuryrityksiä. Tunnettuuttamme lisäämään tarvitaan kuitenkin lisäponnistuksia, josta yksi tapa on viedä näkyvä joukko esittäytymään mahdollisille asiakkaille, yhteistyökumppaneille, rahoittajille ja medialle, sanoo palvelujohtaja Mirja Kaarlela Tekesistä. "Pystymme Team Finlandina avaamaan sellaisia ovia, joiden avaaminen ei koskaan onnistuisi yksittäisiltä yrityksiltä."

Tämänvuotisen Team Finland Health -matkan pääjärjestäjiä ovat Tekes ja Finpro.

Amerikan kuulumisia tiedossa

Seuraa matkan tapahtumia Twitterissä: #teamfinlandhealth ja #health2con. Uutisointia voi seurata myös Tekesin Terveyttä biteistä -ohjelman verkkosivuilta.

Matkalta saatuja oppeja tullaan käsittelemään 3.11. järjestettävässä Health Tuesday -tapahtumassa.

Lisätietoja

Asiantuntija Kari Ruutu, Tekes
kari.ruutu (at) tekes.fi
Puh. 029 50 55733

Asiantuntija Harri Ojansuu, Tekes
harri.ojansuu (at) tekes.fi
Puh. 029 50 22635

Asiantuntija Teppo Tuomikoski, Tekes
teppo.tuomikoski (at) tekes.fi
Puh. 029 50 55749

Teksti: Pia Mörk
Kuva: Fotolia

Pia Mörk