Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot Slushille, Vahterukselle ja Serrekselle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kansainvälistymispalkinnot kasvuyritystapahtuma Slushille, sairaaloiden imujärjestelmiin erikoistuneelle Serrekselle ja teollisuuden lämmönsiirtimiin keskittyneelle Vahterukselle.

Slushista on tullut muutamassa vuodessa yksi Euroopan johtavista ja tunnetuimmista kasvuyritystapahtumista. Slush on kerännyt vuodesta 2008 lähtien Helsinkiin runsaasti kasvuyrityksiä, kansainvälisiä sijoittajia ja julkisia toimijoita.

Tekes oli tapahtumassa mukana osana Team Finland -verkostoa esittelemässä kasvuyritysten kansainvälistymispalveluja ja tuomassa kansainvälistä mediaa Suomeen.

Kauhajokinen Serres on kasvanut oman kapean erikoisalansa globaaliksi markkinakakkoseksi. Yritys tekee sairaaloiden leikkaussalien imujärjestelmiä ja on Pohjoismaiden tärkeimpiä lattiakaivojärjestelmien valmistajia. Yrityksen liikevaihto on lähes kuusinkertaistunut 2000-luvun aikana 28 miljoonaan euroon.

Tekesin rahoituksella Serres on selvittänyt liiketoimintamahdollisuuksia Yhdysvalloissa ja Kiinassa yhteistyössä paikallisten huippuyliopistojen kanssa.

Uudessakaupungissa toimiva kalantilainen perheyritys Vahterus on erikoistunut raskaan teollisuuden lämmönsiirtimien valmistukseen. Vahteruksen tuotteet menevät laajalti erilaisiin jäähdytyssovelluksiin, prosessi- ja kemianteollisuuteen, voimalaitoksiin sekä öljy- ja kaasutuotantoon, joiden markkinat ovat globaalisti jatkuvassa kasvussa.

Vuonna 1990 perustettu perheyritys on kasvanut vauhdilla. Viimeisen viiden vuoden aikana yritys on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa 38 miljoonaan euroon säilyttäen silti kannattavuutensa. Yrityksen liikevaihdosta noin 95 prosenttia tulee viennistä.

Tekes on rahoittanut Vahteruksen tuotekehitystä.

Lue lisää

Kaj Nordgren