Tampere ÄLYtystilassa! TOIMI!

Tampereen kaupunki ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy haastavat Tampeeen seudun asukkaat ja yritykset ideakilpailuun. Tampere ÄLYtystilassa! -kilpailussa haetaan ideoita uusista älykkään kaupungin toteutustavoista. Idea voi olla tuote, palvelu, toimintatapa tai vaikka peli tai kännykkäsovellus. Voittaneet ideat kehitetään valmiiksi ja pilotoidaan käytännössä!

Talous digitalisoituu ja menee internetiin. Älykkäät koneet ja laitteet seurustelevat ihmisten ja toistensa kanssa. Se luo uusia mahdollisuuksia hyvinvointipalveluihin, asumiseen, liikkumiseen, kaupunkirakentamiseen ja vapaa-ajan palveluihin.

Uusia älykkään kaupungin sovelluksia kehitetään kansallisessa Innovatiiviset kaupungit (INKA) -ohjelmassa, jossa Tampereen vetovastuulla on Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus -teema. Tampere on myös Oulun kumppani Tulevaisuuden terveys -teemassa.

-  Tampere on aina ollut kekseliäs kaupunki. Täällä mm. syttyi Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo ja täällä soitettiin ensimmäiset NMT- ja GSM-puhelut, kuvailee INKA-ohjelman kehityspäällikkö Pauli Välimäki Tampereen kaupungilta.

- Nyt Tampere tarvitsee uusia älynväläyksiä, joilla nostamme kaupunkimme älykkäiden kaupunkien eturiviin ja luomme työtä älytalouden yrityksille, Välimäki jatkaa.

Tampere ÄLYtystilassa! -kilpailussa on kolme sarjaa: liikenne, palvelut ja vapaa sarja. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Tampereen seudun asukkaat ja yritykset. Kilpailuaika on 1.1.–31.1.2015.

Välähtääkö? Kilpailuun voi osallistua osoitteessa www.inkatampere.fi/alytysjarjestelma.

LISÄTIETOA:
Pauli Välimäki
Kehityspäällikkö
INKA-ohjelma, Tampereen kaupunki
puh. 040 801 6035
pauli.valimaki(at)tampere.fi

Tatu Miikkulainen
Johtaja, teollisuuden palvelut
Tredea Oy
puh. 040 822 8250
tatu.miikkulainen(at)tredea.fi

Eero Lukin