Pohjoismaisen cleantech-alan kilpailun finaalin seitsemän suomalaista yritystä

Nordic Cleantech Open -kilpailun 25 finalistin joukossa on seitsemän suomalaista yritystä. Lupaavimpien cleantech start-upien joukossa ovat muun muassa Tekesin Green Growth -ohjelmaan kuuluvat yritykset Fourdeg ja Savroc.

Vuosittain järjestettävä Nordic Cleantech Open -kilpailu edistää uusien cleantech-yrityksien kansainvälistymistä. Kilpailuun ilmoittautui ennätysmäärä, 111,  cleantech-yritystä. Finalistiyritykset valitsi 50-henkinen tuomaristo, joka koostuu muun muassa pääomasijoittajista ja teollisuuden toimijoista.

Espoolainen Fourdeg Oy kehittää vesilämpöpattereilla lämmittäviin rakennuksiin sovellusta, joka varmistaa sekä energiansäästön että parantaa lämpötilan säätömukavuutta. Green Growth
-ohjelmassa Fourdeg sai muun muassa sparrausta yritysstrategiaan ja kansainväliseen kasvuun.

Savroc Oy on kehittänyt ympäristöystävällistä pinnoitusteknologiaa. Tekesin rahoitus mahdollistaa Savrocin kansainvälistymisen, joka on edellytys teknologian levittämiseksi globaaleilla markkinoilla.

Green Growth -ohjelman päällikkö Kari Herlevi iloitsee suomalaisten menestyksestä: ”Nordic Cleantech Open nostaa lupaavia yrityksiä kansainväliseen valokeilaan. Kilpailumenestystä olennaisempaa ovat kuitenkin uudet kontaktit asiakkaisiin, rahoittajiin ja kumppaneihin. Näiden kontaktien merkitystä ei voi olla korostamatta”.

Muut suomalaiset finalistit ovat Aurelia Turbines, Biosampler, Norsepower, Quantum Electric ja Wirepas. Myös nämä yritykset ovat Tekesin asiakkaita.

Voittajat julkaistaan Cleantech Capital Day -tapahtumassa Malmössä 19.5.2015.

Lue lisää Nordic Cleantech Open -kilpailusta

Lisätietoja

Kari Herlevi, kari.herlevi(at)tekes.fi, puh. 050 5577 656 


Sanna Nuutila