Peligaalassa palkittiin vuoden parhaat

Vuoden paras kotimainen peli oli ylistetty luolastoseikkailu Legend of Grimrock 2. Seriously nappasi vuoden mobiilipelin palkinnon.

Espoolaisen Almost Humanin Legend of Grimrock 2 kunnioittaa legendaaristen esi-isiensä, kuten Dungeon Masterin, perintöä ja päivittää ne onnistuneesti nykyaikaan. Peli on tulossa myös mobiililaitteisiin.

Helsinkiläinen alan veteraanien perustama pelistudio Seriously valittiin vuoden tulokkaaksi ja palkittiin parhaasta mobiilipelistä. Tiimi on kerännyt pääomasijoituksia noin yhdeksän miljoonaa euroa. Debyyttipeli Best Fiendsiä on ladattu yli 10 miljoonaa kertaa ja se on tulossa myös Applen älykellolle ensimmäisten "puettavien pelien" joukossa. Tekesin peliohjelmassa Skenessä Seriously kehitti teknologiaa palvelemaan uuden sukupolven maksutta pelattavien pelien (F2P) suunnittelua ja -kehitystä.

Vuoden power player on toimittaja ja tietokirjailija Juho Kuorikoski, jonka esikoisteos Sinivalkoinen pelikirja on ainutlaatuinen konsepti koko maailmassa. Teos valloittaa parhaillaan englanninkielisiä markkinoita ja jatkoa on tulossa seikkailupelien historiikillä.

Vuoden ilmiö oli Finnish Game Jam, joka järjestää peliharrastajien kokoontumisia jo kuudetta vuotta.

Finnish Game Awardsissa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kiitteli Suomen pelialaa rohkeudesta, ketteryydestä ja luonnostaan globaalista otteesta.

"Peliteollisuudesta moni muu teollisuudenala voi ottaa oppia." 

Kaj Nordgren