Peikko toimittaa perustukset 365 tuulivoimalaan Keniassa

Peikko Group on allekirjoittanut merkittävän sopimuksen Peikon tuulivoimaloiden perustusratkaisun toimittamisesta Kenian koillisosaan rakennettavaan suureen tuulipuistoon. Yhteensä toimitus sisältää noin 750 tonnia terästä, joka vastaa 41 kappaletta 20 jalan kuljetuskonttia. Tuulipuisto otetaan kokonaisuudessaan käyttöön vuonna 2016.

Turkanajärven 365 turbiinin hankkeesta tulee toistaiseksi suurin Saharan eteläpuolelle rakennettu tuulipuisto joka on myös Kenian historian suurin yksittäinen investointi. Lake Turkana Wind Power (LTWP) -projekti tuottaa valmistuessaan 300 megawattia luotettavaa ja edullista tuulivoimaa Kenian valtakunnanverkkoon. Määrä vastaa noin 20 prosenttia tämän hetkisestä sähkön tuotantokapasiteetista. Alueella on erinomaiset tuuliolot ja voimaloiden käyttöasteen ennustetaan kohoavan jopa 55 prosenttiin. Yleisesti tuulivoimaloiden käyttöasteet ovat Euroopassa noin 20–40 prosentin tasolla.

Tuulivoimalahanketta kehittää kansainvälinen yritysten ja kehitysrahastojen yhteenliittymä.

“Peikko panostaa vahvasti onshore-tuulivoimaloiden perustusten ankkurointiteknologian kehittämiseen. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Peikko on osallisena tässä historiallisessa tuulipuistoinvestoinnissa Keniassa. Tämä on ensimmäinen kerta kun perustusteknologiaamme käytetään Euroopan ulkopuolella. Se on erinomainen osoitus siitä, että ratkaisumme tarjoaa kustannustehokkaan, luotettavan ja nopean tavan toteuttaa tuulivoimalan perustus” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

Tekes on rahoittanut Peikon t&k-toimintaa.

Eero Lukin