Parhaat ideat löytyvät sieltä missä työ tehdään - L-I-I-D-E-R-I-T Aamukahvien parhaat

Tekesin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa ohjelma järjesti keskiviikkona 25.3. aamukahvien aamukahvit. Teemoja olivat tulevaisuus, ilo, itsensä johtaminen ja rohkeus. Ne olivat vuoden 2014 aikana järjestettyjen aamukahvitilaisuuksien osallistujapalautteen perusteella yleisöä kiinnostavimmat ja puhuttavimmat aiheet. Mukana oli 12 paikkakunnalla 240 osallistujaa.

Aamu avattiin hyppäyksellä tulevaisuuteen. Aalto yliopiston Mika Aaltonen herätteli porukkaa muutokseen; meille on käynyt samalla lailla kuin kuumenevassa vedessä olevalle sammakolle – maailma ympärillämme muuttuu huomaamattamme. Jos ihmiset ottavat vastuuta uudella tavalla, hyvinvointivaltio voi säilyä pystyssä. Kun teemme oikeita asioita, meillä on parempi Suomi. Jokaisen on oltava mukana.

Itsensä johtamista tarkasteli monelta kantilta Juuriharja Consulting Groupin Erika Heiskanen. Hän peräänkuulutti etsimään tunneinformaatiota – missä sitä on ja miten sitä hyödynnetään, kun mietitään kun uusia eteenpäinmenon mahdollisuuksia. Teknologista informaatiota meillä on valtavasti. Hälytyskellojen pitäisi ruveta soimaan, jos vauhti sokeuttaa meitä tai ajattelemme, ettei joku asia ole mahdollista. Vaikuttamisen paikkoja löytää jokainen. Ja positiivisella palautteella on valtava voima. Palautteeseen kannattaa suhtautua uteliaasti – mistähän se johtuu, että asiakkaani sanoi noin.

Vuoden 2014 nuoren yrittäjän titteliä kantava Ida Hakola Vapa Mediasta kertoi ajatuksiaan työntekemisestä, yrittäjyydestä ja itsensä johtamisesta. Menestyvien yritysten taustalta löytyy rohkeutta, pirunmoista draivia ja innostusta tekemiseen. Kehittyminen edellyttää paljon työtä ja muutoksia. Kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa, pieniäkin kokeiluja voi tehdä eikä aina tarvitse onnistua.

Sisua ja paremman fiiliksen agentteja

 

Sonja Strömsholm Filosofian Akatemiasta kertoi sisusta. Sisu2015-juhlavuosi haluaa jokaisen suomalaisen sisuuntumaan ja tekemään muutoksia, joilla Suomi lähtee nousuun. Johtamiseen tulee rakentaa uusi paradigma, sisua tarvitaan senkin luomiseen. Sisun juhlavuosi on yksi vipuvarsi paremman ja merkityksellisemmän elämän rakentamiseen.

Devoin Jari Raitanen korosti fiiliksen merkitystä. Mitään ei saada aikaan, jos fiilis ei ole yli 100! Yritysjohtajien ideasta saanut hanke Yllätetään yhteiskunta  edistää ideoita, joilla on yhteiskunnassa merkittävä vaikutus. Paremman fiiliksen agentteja on Suomessa jo yli 500!

 

Materiaalit laitettu Liideri-ohjelman sivuille

Tiina Lifländer