Noccela kikka myymälävarkaita vastaan

Kauppojen tuotesuojaamiseen ja henkilöturvallisuuteen mullistavaa tekniikkaa kehittävä turkulainen Noccela haluaa ainutlaatuisen ratkaisunsa maailmalle. Tekesin rahoitus on siinä apuna.

Kolmevuotiaan Noccelan päätuote on pilvipalvelu, joka antaa tarkan sisätilapaikannuksen avulla reaaliaikaisen tiedon kaupassa tapahtuvista varkausyrityksistä.

"Järjestelmämme avulla voimme merkittävästi vähentää asiakkaidemme hävikkiä, joka on maailmanlaajuisesti arviolta 128 miljardia dollaria vuodessa. Siirrämme aktiivisen tuotesuojauksen hälytysporteilta kaupan sisälle", toteaa asiakkuuksista vastaava Riku Miettinen.

Noccela on saanut yhteensä 350 000 euroa alkuvaiheen rahoitusta. Rahoitukseen ovat osallistuneet Tekes tutkimus- ja kehittämisrahoituksella, perustajaosakkaat, yksityissijoittaja sekä osakasyritys Mariachi, jonka kasvattamossa yhtiö toimii.

"Tekesin tutkimus- ja kehittämisrahoitus on mahdollistanut meille tehokkaan tuotekehityksen toteutuksen, niin ohjelmiston kuin fyysisten laitteiden osalta. Tuotekehityksen tavoitteena on, että olemme valmiita syksyllä 2015, ja pääsemme markkinoille tyydyttämään jo selväksi tulleen kovan kysynnän tehokkaasta tuotesuojauksesta", sanoo yhtiön toimitusjohtaja Juuso Anteroinen.

Yhtiö tähtää voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun. Suomen ulkopuolella toteutettavista asiakaskohtaista hankkeista keskustelut on jo aloitettu. Nopean kasvun ja kansainvälistymisen toteuttamiseen yhtiö suunnittelee seuraavaa rahoituskierrosta loppuvuodelle 2015.

Kuva: Noccela

Kaj Nordgren