MTV digitalisoi liiketoimintaansa median innovaatiotuen avulla

Mediayhtiö MTV uudistaa toimintaansa digitalisoimalla liiketoimintojaan. Yhtiö sai Tekesiltä innovaatiotukea 1,5 miljoonaa euroa digitaalisen muutoksen toteuttamiseen. MTV haluaa varmistaa, että paras suhde suomalaisiin säilyy myös digitaalisessa maailmassa.

Liiketoiminnan digitalisoiminen on MTV:n strategian tärkein kulmakivi. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa markkinaosuuttaan digitaalisessa mediamarkkinassa sekä vahvistaa kykyään tuottaa ja kaupallistaa digitaalisia sisältöjä ja palveluita suomalaisille kuluttajille. Tekesiltä saatu avustus on osa MTV:n laajempaa liiketoimintojen digitalisointikokonaisuutta.

"Uudistamme myös infrastruktuuriamme ja teknologiaa digiajan vaatimuksia vastaavaksi. Samalla varmistamme, että meillä on paras suhde suomalaisiin perinteisen television lisäksi myös muiden digitaalisten kanavien kautta. Muutos on tärkeä, sillä tulevaisuutemme menestys rakentuu digitaalisille sisällöille ja palveluille", MTV:n teknologiajohtaja Risto Koivula kertoo.

"Uudistuksilla tahdomme päästä entistä lähemmäksi kuluttajia. Tulevaisuudessa muutos näkyy kuluttajalle konkreettisesti esimerkiksi helppokäyttöisten mobiilipalveluiden määrän lisääntymisenä", Koivula jatkaa.

Innovaatiotuki hyödyttää myös MTV:n kumppaneita

MTV tekee yhteistyötä monien eri yritysten kanssa, ja MTV:n tiloissa työskentelee kymmeniä eri kumppaniyrityksiä niin tuotantojen, sisältöjen kuin teknologian alueilla. Kumppanuuksien myötä mediamarkkinalle odotetaan syntyvän yhä enemmän innovaatioita.

"On hienoa, että isotkin toimijat lähtevät mukaan uudistamaan media-alaa. Kumppaniverkoston kautta MTV:n kaltaisen yrityksen tekemä kehitystyö säteilee myös muihin media-alan yrityksiin", kertoo Tekesin ohjelmapäällikkö Minna Suutari.

"Osana Bonnier-konsernia ja Ericssonin kaltaisten kansainvälisten kumppanien myötä meillä on paljon mahdollisuuksia poimia ja soveltaa hyviä käytäntöjä maailmalta ja tuoda niitä myös suomalaisen kuluttajan arkeen", Koivula jatkaa.

Tekes myöntää medialle suunnattua tukea yhteensä noin 20 miljoonaa euroa, josta reilu viisi miljoonaa euroa on jo myönnetty. Rahoituksella tahdotaan edesauttaa media-alan liiketoiminnan uudistumista ja vahvistaa suomalaisen median kansainvälistä kilpailukykyä.

Median innovaatiotuki on ollut haettavissa vuoden 2015 alusta saakka, ja sitä voi hakea vuoden 2016 loppuun saakka.

 

Lisätietoja:

MTV Risto Koivula, Teknologiajohtaja, risto.koivula(a)mtv.fi

Tekes Minna Suutari, Ohjelmapäällikkö, minna.suutari(a)tekes.fi, p. 029 50 55830

 

Kuva: MTV

Miia Linnusmaa