Moskova kutsuu innovaatiofoorumiin

Syksyllä Moskovassa järjestettävä Open Innovations Forum on merkittävä kansainvälinen innovaatiotapahtuma. Se sisältää julkisia haastatteluita, esittelyjä, luentoja, työpajoja ja round table -keskusteluja. Lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestetään teknologianäyttely.

Open Innovations Forum 2015 järjestetään Moskovassa 28.10.–1.11.2015. Se ja kesäkuussa järjestetty Startup Village ovat Venäjän merkittävimmät kansainväliset innovaatiotapahtumat.

"Open Innovations Forum tarjoaa suomalaisille yrityksille ja toimijoille erinomaisen tilaisuuden päästä hakemaan yleistietoutta ja teknologiakumppaneita sekä luotaamaan vienti- ja rahoitusmahdollisuuksia", johtava asiantuntija Pauli Noronen Tekesistä kuvaa tapahtumaa.

Syksyllä 2013 Open Innovations Forumissa oli vahva suomalaisedustus, kun Suomi oli tapahtuman virallinen kumppanimaa. Tapahtumaan osallistui tuolloin kymmeniä suomalaisia, sekä yritysten edustajia että Team Finland -toimijoita.

"Suomalaisilta kävijöiltä saadun palautteen mukaan luennot ja esiintyjät olivat ammattimaisia, ja esitykset pureutuivat ajankohtaisiin aiheisiin. Useat suomalaiset yritykset saivat luotua uusia verkostoja tapahtuman aikana" Noronen kertoo.

Tämän syksyn tapahtuman seminaaripäivien aiheet ovat:

  • Tuottavuus 28.10.
  • Elinympäristö 29.10.
  • Terveys 30.10.
  • Koulutus 31.10.
  • Gaming 1.11.

Teknologianäyttelyn teemat ovat biomed & lääketiede, dgitalisaatio & big data, pelillisyys, teollisuuden teknologiat, mobility sekä cleantech ja energia.

Open Innovations Forumin järjestävät Moskovan hallitus, Rosnano, RVK, Skolkovo-säätiö, Vneshekonopankki ja PK-yritysten tukisäätiö. Viime syksynä vastaavaan tapahtumaan osallistui noin 15 000 kävijää 70 maasta.

Tänä vuonna osallistumismaksuja on laskettu. Esimerkiksi Forum Visitor early bird hinta on 10 000 ruplaa, mikä sisältää plenary sessiota lukuun ottamatta kaikki luennot sekä teknologianäyttelyn. Early bird hinta on voimassa 11.9.2015 saakka.

Tilaisuuden pitopaikka on VDNH, Moskova, Pavilion 75. Paikka on Moskovan keskustan pohjoispuolella, lähellä VDNH metroasemaa. VDNH tulee sanoista Vystavka Dostizheniy Narodnovo Khozyaystva, vapaasti käännettynä "Kansantalouden saavutusten näyttely".


Lisätietoja Tekesissä

Pauli Noronen
puh. 029 50 55863
pauli.noronen (at) tekes.fi

Anne Palkamo