Moomin Language School oppimisratkaisujen eEemeli 2015 -laatukilpailun voittajaksi

Vuoden parasta digitaalista oppimisratkaisua etsineen eEemeli-kilpailun tulokset julkistettiin ITK2015-konferenssissa 16.4.2015. Vuoden parhaan oppimisratkaisuna palkittiin Promentor Oy:n Moomin Language School. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai Fantastec Oy:n Wonder Bunny Math.

Moomin Language School Promentor OyLaatupalkinnon valitsijaraati perusteli voittoa seuraavasti: Moomin Language School yhdistää oivaltavasti pelillisyyden, pedagogiikan sekä vahvan ja tunnetun brändin. Peli kehittyy oppijan mukana ja siinä on kattavat työkalut myös oppimisen seuraamiseen ja ohjaamiseen. Tuote on elinkaarensa alussa, mutta sisältää suuren lupauksen menestyksestä ja kansainvälisestä potentiaalista.

eEemeli -laatupalkinto jaettiin jo 14. kerran ja Promentor oli ensimmäinen yritys joka voitti kyseisen palkinnon toistamiseen.

Promentorilla on käynnissä Tekesin Oppimisratkaisut-ohjelmassa projekti, jonka tavoitteena on valmistella ja käynnistää liiketoiminta Aasiassa.

Kilpailun teemana Flow

Tämän vuoden eEemeli-kilpailun teemana oli Flow! Miten sinä saat sen aikaan? Kilpailutöistä arvioitiin pelillisyyden, yhdessä oppimisen ja yhteisöllisyyden lisäksi tuotteiden pedagogista ja teknistä käytettävyyttä sekä kaupallista hyödynnettävyyttä. Tekesin Oppimisratkaisut -ohjelma oli yksi kilpailun kumppaniorganisaatioista.

Vuoden 2015 eEemeli-kilpailun yleisöäänestys käynnistyi kaksi viikkoa ennen kilpailun tulosten julkistamista. Äänistä yli 70 prosenttia nappasi Fantastec Oy:n Wonder Bunny Math. Sen ansioiksi luettiin, että Wonder Bunny Math on visuaalisesti näyttävä ja pelimekaniikaltaan hauska matematiikan oppimispelisarja, joka on suunnattu kouluille ja perheille.  Peli on teknisesti taitavasti toteutettu. Se on lapsia innostava ja palkitseva. Pelissä on huomioitu hyvin kansalliset opetussuunnitelmat ja vaatimukset. Tuote on kaupallisesti valmis ja sen liiketoimintapotentiaali on todennettavissa.

Kuva: Promentor Oy

Pia Mörk