Minh Lamista BEAM-ohjelman päällikkö

BEAM − Business with Impact -ohjelmaa vetänyt Pia Salokoski siirtyy vuoden vaihteessa johtavaksi asiantuntijaksi Uudistuva teollisuus, biotalous ja cleantech -yksikköön. BEAM-ohjelman uudeksi päälliköksi on vuoden 2016 alusta nimitetty Minh Lam.

"Päätyöni Tekesissä on tähän mennessä ollut rahoitus pk-yritysten parissa. Lisäksi toimin viimeiset kolme vuotta USA-tiimin vetäjänä. Olen auttanut 130 suomalaista firmaa kartoittamaan liiketoimintamahdollisuuksiaan USA:han GAP-ohjelman avulla. Osa näistä on menestynyt erittäin hyvin USA:n markkinoilla", kertoo Minh taustastaan Tekesissä.

"Seuraan hyvin aktiivisesti kehittyvien maiden taloutta ja kehitystä. Puhun hyvin ranskaa ja aasialaisia kieliä sekä luen melko hyvin espanjaa, joten pystyn seuraamaan monipuolisesti tietolähteitä. Olen toiminut BEAM-ohjelman tiimissä ja hoitanut mm. Vietnamin ja Suomen välistä yhteistyötä."

"Odotan innolla BEAM-ohjelman vetovastuuta. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Suomen Ulkoasiainministeriön kanssa, ja siltä osin yhteistyö Tekesin ja UM:n välillä tiivistyy entisestään. Meillä on nyt BEAM-ohjelmassa erittäin osaava ydintiimi. Haluan tuoda BEAM-ohjelmaa suomalaisten firmojen tietoisuuteen ja kuulla firmojen tarpeita."

"BEAM-ohjelman avulla haluan avata uusia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille kehittyvillä markkinoilla. Jatkossa haluan tarkastella mahdollisuuksia muutamassa valitussa maassa Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä niihin sopivia toimialoja. Haluan luoda pitkäaikaisia kumppanuuksia, joissa myös paikalliset kohdemaat pystyvät kehittämään taitojaan ja osaamistaan", Minh linjaa.


Kuva: Susanna Lehto

Sanna Nuutila