iQ Payments kansainvälistymässä ripeästi

Suomalainen mobiilimaksamisen startup-yhtiö iQ Payments Oy kansainvälistyy vauhdilla. Yhtiö on avannut toimipisteet Espanjaan ja Marokkoon.

Liikkuminen palveluna (MaaS, Mobility as a Service) on kansainvälisesti yksi nousevista konsepteista. Se liittyy keskeisesti kaupungistumisen kestävän kehityksen mahdollistajiin. Kiihtyvä urbanisoituminen ja vihreiden arvojen korostuminen edellyttävät uusia ajattelutapoja joukkoliikenteeseen sekä monimuotoiseen, käyttäjäystävälliseen liikkumiseen ylipäänsä. Liikkuminen palveluna on yksi älykkään kaupunkisuunnittelun tulevista valtavirroista.

Suomi haluaa olla tässä yksi edelläkävijöistä. Suomeen kehitetäänkin maailman ensimmäistä avointa innovaatioalustaa liikkumisen palveluille Tekesin ja liikenne- ja viestintäministeriön yhteisohjelmana. Uusimpia mobiili- ja pilviteknologioita hyödyntävä iQ Payments Oy on ensimmäisenä kotimaisena yhtiönä kehittänyt näille uusille liiketoimintamalleille suunnitellut maksunvälityspalvelut.

”Ensimmäiset toteutukset ovat jo tuotannossa Suomessa. Uraauurtavia ratkaisujamme hyödynnetään sekä Turun seudun joukkoliikenteessä Fölissä että Salon kaupungin joukkoliikenteessä Vainion Liikenteen kanssa – ja lisää on tulossa.” kertoo iQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen ja jatkaa: ”Pilvipalveluita hyödyntävä mobiilimaksaminen on yksi alaa valtaavista megatrendeistä globaalisti. Uudet teknologiat, kuten Microsoft Azure, avaavat aivan ennen näkemättömiä mahdollisuuksia yhdistää erilaisia palveluita ja luoda uudenlaisia palvelukokonaisuuksia. Me olemme tässä eturintamassa ja tavoitteemme on kansainvälisillä markkinoilla.”

Team Finlandin palveluiden avulla yhtiön kansainvälistyminen on käynnistymässä rivakasti. Yhtiön PayiQ®-tavaramerkki on juuri saanut EU-laajuisen rekisteröinnin ja etabloituminen kohdealueille on alkanut. iQ Payments Oy on avannut ensimmäisen vaiheen toimipisteet Etelä-Euroopan ja Pohjois-Afrikan toimialueille Espanjaan ja Marokkoon.

“Etenemme kansainvälistymissuunnitelmamme mukaisesti. Meillä on ensimmäiset pilottihankkeet vireillä Marokossa paikallisten MaaS-liikkumisoperaatoreiden kanssa. Espanjasta käsin pystymme tukemaan näitä hankkeitamme parhaalla mahdollisella tavalla.” kertoo iQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen. ”Team Finlandin palvelut ovat meille kullanarvoisia. Uusi yhden luukun periaate sopii meille erinomaisesti. Saamme kaiken tarvitsemamme avun helposti: neuvonnan, kansainvälisen verkoston, paikallisen osaamisen kohdealueilla, tuen rahoitusjärjestelyillä. Leveämmillä hartioilla on paremmat mahdollisuudet menestymiseen!”

Eero Lukin