Kirja digitaalisten oppimateriaalien kehittämisestä ja käytöstä koulun arjessa

Jyväskylän yliopisto on julkaissut kirjan, joka tarjoaa kattavan kuvan digitaalisista oppimateriaaleista käytännön kehitystyössä saatujen kokemusten pohjalta.

"Digitaalisten oppimateriaalien odotetaan lähivuosina yleistyvän oppilaitoksissa. Niiden toivotaan olevan entistä innostavampia, henkilökohtaiseen oppimiseen mukautuvia ja oppimisen mahdollisuuksia mullistavia. Parhaimmillaan ne tarjoavat vuorovaikutteisuutta ja tuovat tietotekniikan käytön luonnolliseksi osaksi oppimista", tutkimusprofessori Marja Kankaanranta Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnasta ja koulutuksen tutkimuslaitokselta arvioi.

Tutkijoiden laatima Digitaalinen oppimateriaali koulun arjessa -kirja julkaistiin 4.6. Tekesin Oppimisratkaisut-ohjelman päätösseminaarissa Helsingissä.

Kirja käsittelee monipuolisesti digitaalisten oppimateriaalien kehittämistä ja käyttöä koulun arjessa. Kirjoittajat – tutkijat, opettajat ja yritysten edustajat – luovat suuntaviivoja digitaalisille oppimateriaaleille ja niiden mahdollisuuksille henkilökohtaisessa oppimisessa ja sen digitalisoimisessa. Julkaisu perustuu Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan vetämään Tekesin rahoittamaan Systeemiset oppimisratkaisut -hankkeeseen.

Lisätietoja

Tutkimusprofessori Marja Kankaanranta
marja.kankaanranta (at) jyu.fi

 


Lue aiempia uutisia Systeemiset oppimisratkaisut -hankkeesta

Pia Mörk