Kasvu Open -sparrauskisan voitto pelifirmalle ja energiatehokkuuden parantajalle

Kajaanilaisen Critical Force Entertainmentin peliä on ladattu jo 25 miljoonaa kertaa ja se uudistaa omaa genreään. Espoolainen Fourdeg tarjoaa älytermostaatteja, joilla voi lämmittää yksittäisiä huoneita oikeaan aikaan halutun lämpöisiksi.

Critical Ops on maksuton mobiilipeli, joka on grafiikaltaan ja pelattavuudeltaan lähempänä isoja konsoli- ja PC-tuotantoja kuin tähän mennessä on totuttu. Peli ei pakota pelaajaa katsomaan mainoksia, vaan pelata voi vapaasti ilman katkoja ja pelihahmolleen voi halutessa ostaa parempia varusteita. Tuomariston kasvusuunnitelmillaan vakuuttanut Fourdeg aikoo laajentaa toimintaansa ensin Ruotsiin ja sieltä muualle Eurooppaan.

Kunniamaininnan Kasvu Openissa saivat tehokkaan nollapäästöisen sähköauton kehittäjä Toroidion Raaseporista sekä jyväskyläläinen BioGTS tehdasvalmisteisista biokaasu- ja biodiesellaitoksistaan. Toroidionin lisensoitavan voimalinjan voi skaalata periaatteessa aina henkilöautosta rekkaan tai laivaan. BioGTS:n patentoitu ratkaisu mahdollistaa eloperäisen jätteen käsittelyn ja hyödyntämisen uusiutuvana energiana koko ajan kasvavilla globaaleilla markkinoilla.

Tekes on rahoittanut mm. kaikkien neljän yrityksen tuotekehitystä.

Lue lisää

Kuva: Kasvu Open

Kaj Nordgren